Hitro čiščenje telesa, ki vrača dobro počutje in topi maščobo

Poslušajte svoje telo in živite zdravo. (foto: freepik.com)

Čas je, da očistimo telo in si povrnemo dobro počutje, okrepimo zdravje in se zaščitimo pred boleznimi. Kako to storimo najhitreje?

Najhitreje boste telo očistili tako, da boste pričeli spet z jutranjim pitjem vode. Ta naj bo topla, na tešče jo popijte dva do tri kozarce. Vanjo lahko date tudi limonin sok. Čez dan popijte vsak liter in pol tekočine, to je lahko voda, nesladkani zeliščni čaj.

Tudi vsakodnevna hoja bo vaše telo hitro povrnila v dobro kondicijo. Hoja pospeši metabolizem, uredi prebavo, pospeši prekrvavitev, napolni pljuča, okrepi možgane. Hoja pomaga, da telo hitreje izloči vse strupe. Hodite vsak dan vsaj pol ure, ne glede na vremenske razmere. V snegu in ledu bodite previdni, da ne padete. Pomagajte si s palicami za hojo.

Na vašem jedilniku naj bo spet sadje in zelenjava. Sadje jejte v dopoldanskem času, za malico si privoščite tudi oreščke. Jejte mandlje, lešnike, orehe.

Vsak dan jejte surovo zelenjavo, črtajte sladkor, moko, kruh. Jejte zdravo, majhne obroke in večkrat na dan.

Zvečer pa pred spanjem pojejte žlico kvalitetnega medu, ki ste mu dodali dva ščepca cimeta. Tak pripravek bo okrepil vaše telo, pomaga pri hitrejšemu hujšanju in hitro izboljšal počutje.