Enostavni nasveti, ki pomagajo, da je hujšanje veliko lažje

Sadje vrača telesu energijo. (foto: Pixabay.com)

Strokovnjaki za prehrano trdijo, da je hujšanje v veliki meri odvisno od tega, kako začnemo svoj dan. Preberite nekaj enostavnih nasvetov, s katerimi bo hujšanje veliko hitrejše.

Kadar se odločimo za hujšanje, je prva stvar, ki jo moramo narediti ta, da črtamo sladkor, belo moko in ostalo nezdravo hrano iz svojega jedilnika. Potruditi se moramo in popiti vsaj dva do tri litre vode, vsak dan pa se tudi gibati vsaj pol ure. Poleg zdravega načina življenja pa lahko hujšanje pospešimo tudi s preprostimi nasveti.

Dan pričnite z vodo
Strokovnjaki za prehrano svetujejo, da vsako jutro na tešče popijete kozarec do dva mlačne vode. Dokazano je, da na tak način pospešite hujšanje, krepite delovanje organov, hidrirate telo, si izboljšate prebavo in tudi počutje.

Kava z dodatkom masla pospešuje hujšanje. (foto: Freepik.com)

Kava
Mnogi si jutra brez kave ne predstavljajo. A, če želite izgubiti nekaj odvečnih kilogramov, je pomembno tudi, kakšno kavo pijete. Če imate radi sladko kavo, namesto sladkorja uporabite žličko medu. Kava, s katero boste pospešili metabolizem in hujšanje pa je pripravljena s ščepcem cimeta in pol žličke masla. Skuhate torej pravo turško kavo brez sladkorja in mleka, nato pa vanjo dodate med ali pa cimet in maslo.

Sadje jejte zjutraj
Sadje daje telesu energijo, mnogi sadeži pa pospešijo tudi metabolizem in pomagajo pri hujšanju. Če boste dan pričeli s sadnim zajtrkom, boste dobili dovolj energije in počutje bo boljše. Sadje, ki je primerno pri shujševalnih dietah: grenivke, pomaranče, limone, kivi, ananas, melona, lubenica.