Domače zdravilo, močnejše od sode bikarbone, zdravi celo telo!

Vsakodnevno gibanje, vitamin D, kalcij in magnezij so pomembni pri preprečevanju osteoporoze. Foto: freepik.com

To močno in zares čudežno zdravilo zelo pozitivno vpliva na zdravje našega celega telesa. Z njim lahko lajšate mnoge bolezenske težave.

S staranjem prihaja do pogostejših bolečin v kosteh, mišicah. Pojavljajo se lahko tudi krči, slabše počutje, utrujenost, suha koža, prekomerno znojenje, oslabljen imunski sistem. Vse te tegobe pa lahko hitro odpravite z naravnim in zelo močnim pripravkom. Naredite lahko domači magnezijev losijon ali magnezijevo olje.

Magnezij je eden najpomembnejših mineralov, ki jih človeško telo nujno potrebuje. Preko 300 kemijskih procesov, ki se vsakodnevno dogajajo v našem telesu, zahteva magnezij. To pomeni, da ga mora naše telo imeti dovolj, da je lahko zdravo, da je lahko naše počutje odlično.

Magnezij je nepogrešljiv pri zdravju kosti, preprečuje osteoporozo, vrača telesu energijo, pomaga, da se rane hitreje zacelijo, zdravi vnetja, stimulira in pospešuje cirkulacijo, ščiti pred sladkorno boleznijo.

Magnezij v naše telo vnesemo največkrat s hrano. Lahko pa ga vnašate tudi preko kože. Z magnezijevim oljem za telo bo ravno tako prešlo v vaš organizem ter ga zdravilo. Koža je namreč naš največji organ in karkoli namažemo nanjo, se absorbira tudi v notranjost našega telesa.

Če vam primanjkuje magnezija, potem lahko kupite magnezijev klorid, ga raztopite v topli vodi in popijete. Dnevni vnos za ženske je 280 do 300 mg, za moške pa 270 do 400 mg. Seveda pa se prej posvetujte s svojim zdravnikom.

Ameriški strokovnjaki pa trdijo tudi, kako zdravilno je, če se redno mažemo z magnezijevim oljem. Po samo štirih tednih rednega mazanja, so rezultati naravnost fantastični. Povrne se zdravje, dobro počutje, izginejo bolečine v kosteh in mišicah.

Recept za domače magnezijevo olje ali losjon

Potrebujete tri žličke vrele vode, pol skodelice magnezijevega klorida. Zmešate skupaj in nanesete na telo. Posvetite se delom telesa, kjer čutite bolečine ali krče. Masirajte pripravek v kožo po nekaj minut. Ponavljajte vsak večer štiri tedne.