Čisti in krepi jetra ter ledvice, ureja prebavo, odvaja vodo …

Zdravilna zelišča (foto: pexels.com)

Ta začimba je izredno zdravilna. Če je le mogoče, naj bo vsak dan na vašem krožniku.

Koriander je izredno zdrav, a nanj pogosto kar pozabimo. Strokovnjaki pa priporočajo, da ga redno dodajamo jedem. Zakaj? Ker bogati jedi s svojo aromo in ker je zelo zdravilen.

Vsebuje zdravilna eterična olja, ki pozitivno delujejo na naše črevesje, vsebuje veliko vitaminov in mineralov.

Zakaj ga dodajati jedem?

Je močan naravni diuretik, kar pomeni, da pomaga pri odvajanju odvečne vode iz telesa. Čisti in krepi ledvice in jetra, pospešuje delovanje prebave, zdravi drisko, pomaga pri razmnoževanju zdravih bakterij v črevesju, topi odvečno maščobo in znižuje nevarni holesterol, zmanjšuje raven sladkorja v krvi, izboljšuje vid, preprečuje bolezni oči.

Iz koriandra lahko pripravite domačo začimbo, ki jo lahko vsak dan dodajate juham, omakam in mesnim jedem.

Potrebujete majhno glavico česna, pol skodelice mandljev, skodelico svežih listov koriandra, dve žlici limoninega soka, šest žlic oljčnega olja, žlica morske soli.

Česen očistite, liste koriandra sesekljajte, nato pa vse sestavine dajte v mešalnik in dobro zmešajte. Nadevajte v steklen kozarček in hranite na pultu med začimbami, da ne pozabite nanj. Dodajajte jedem na sredini kuhanja. Ker začimba vsebuje tudi sol, jedi med kuhanjem raje solite manj, da ne bo jed preslana.