Zaradi raka umrl svetovno priznani igralec

Irrfan Khan prvi z leve. (foto: Facebook)

V starosti 53 let je v bolnišnici v Mumbaju umrl priznani indijski igralec Irrfan Khan. V svetu je hollywoodski zvezdnik zaslovel s filmi, kot so Revni milijonar režiserja Dannyja Boylea, Pijevo življenje Anga Leeja in Neverjetni Spider-man Marca Webba, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Igralcu so leta 2018 odkrili redko vrsto raka, nevroendokrini tumor. “Irrfan je bil močna duša, nekdo, ki se je boril vse do zadnjega in vedno navdihoval vse, ki so se mu približali,” je v izjavi zapisal njegov predstavnik.

Rodil se je 7. januarja 1967 v indijski zvezni državi Radžastan. Že zgodaj je odkril strast do igranja in izbral študij na elitni nacionalni dramski šoli. Študij Shakespeara in Čehova mu sicer po pisanju AFP ni veliko pripomogel k vstopu v indijsko filmsko industrijo, ki se je tedaj v pretežni meri osredotočala na shematične pevsko-plesne filme.

Leta 1998 je zaigral v drami Salaam Bombay! režiserke Mire Nair, sledile so televizijske vloge, svoje znanje iz klasične dramatike pa je unovčil v sodobnih indijskih priredbah Macbetha in Hamleta – Maqbool in Haider.

Bil je navdih vsakomur, izjemen igralec, neprekosljiv talent in velik človek,” je na Twitterju zapisal njegov soigralec v Revnem milijonarju Anil Kapoor.

Irrfan Khan (foto: Facebook)

STA