Igralec Hans Sigl pravi, da je zelo odgovoren

Hans Sigl (foto: Facebook)

Avstrijski igralec Hans Sigl, se na POP TV vrača v vlogi Martina Gruberja v priljubljeni seriji Gorski zdravnik. V intervjuju je povedal, da je pri upoštevanju ukrepov, da se je treba za nekaj časa samoizolirati in s tem pomagati pri preprečevanju širjenja virusa, zelo odgovoren.

Za 24ur.com je Hans povedal, kako misli, da bi njegov lik reagiral v času epidemije. “To je zelo težko vprašanje. Konec koncev je Martin le izmišljen lik, a vseeno mislim, da bi bil v takšni situaciji zelo miren. Sledil bi navodilom in bil bi odločen pri težkih odločitvah. Poleg tega mislim, da bi spodbujal ljudi okoli sebe, da se držijo najnujnejših ukrepov,” je povedal 50-letnik iz samoizolacije.

Priljubljeni igralec je aktiven tudi na družbenih omrežjih in preko svojega profila na Facebooku spodbuja svoje oboževalce, da so v času, ko moramo ostati doma in slediti navodilom stroke, odgovorni in dosledni. Pravi, da se tudi sam zaveda, kakšno grožnjo predstavlja virus in kako hitro se širi ter da je prav zato odpovedal dogodek, ki ga je načrtoval v marcu in raje ostal doma v krogu družine, še poroča omenjeni medij.