Dvojčka sta dobila ime Corona in Covid

Indijski par je svoja novorojena dvojčka poimenoval Corona in Covid. (fotografija je simbolična, Pixabay.com)

Indijski par je svoja novorojena dvojčka poimenoval Corona in Covid. Deklica in deček sta prijokala na svet v porodnišnici v mestu Raipur, prestolnici zvezne države Chhattisgarh, 27. marca, dva dneva po uvedbi karantene zaradi izbruha novega koronavirusa, ki je močno otežila vsakdanje življenje Indijcev.

Srečna starša novorojencev sta povedala, da ju bosta imeni spominjali na težke čase, ki sta jih preživljala pred rojstvom dvojčkov. 27-letna mati Preeti Verma je dejala, da nista imela nobene pomoči, saj njuni družinski člani zaradi omejitev gibanja niso mogli do njiju.

Ker je bil promet ustavljen, nama je po težkih mukah nekako uspelo priti do bolnišnice. Ker se je porod zgodil v takšnih težkih okoliščinah, želiva, da bosta imeni nepozabni in edinstveni,” je dejala in nakazala, da so jima imeni predlagali v porodnišnici.

Poleg tega sta to lepi imeni, Corona v latinščini pomeni krona. Prav tako želiva, da se strah, povezan s tema dvema imenoma, razblini in da se javnost osredotoči na sanitarne in higienske razmere,” je pristavil oče Vinay Verma.

Par je sicer priznal, da sta zaradi imen pod pritiskom starejših sorodnikov, zato je možno, da si bosta premislila in dvojčka preimenovala, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

STA