Trik: Očistite svojo zobno ščetko vseh bakterij

Zobozdravstvene storitve ostajajo dostopne in potekajo nemoteno. (foto: Freepik.com)

Zelo preprosto lahko očistite svojo zobno ščetko in odpravite škodljive bakterije, ki se na njej nahajajo že po prvem čiščenju zob.

Ali ste vedeli, da so na vaši zobni ščetki škodljive bakterije že po prvem čiščenju zob? Ali jo hranite tudi vi v kozarčku na robu umivalnika? Strokovnjaki pravijo, da je to najslabše mesto za odlaganje zobne ščetke. Sploh, če je v kopalnici tudi straniščna školjka. Iz nje se namreč po zraku širijo številne škodljive bakterije. Zobna ščetka je ves čas vlažna, ustvarjena za idealne pogoje za razmnoževanje bakterij.

Zobozdravniki pravijo, da je ščetko potrebno menjati vsake tri mesece, obvezno pa tudi takrat, ko prebolimo kako bolezen, prehlad, bakterijsko vnetje.

Da pa bo vaša ščetka bolj čista, jo hranite v lončku v notranjosti omare, poleg tega pa jo vsake toliko tudi očistite in dezinficirate. Tako boste preprečili razmnoževanje bakterij, s tem pa tudi bolezni.

Za temeljito čiščenje in dezinfekcijo boste potrebovali alkoholni kis in steklen kozarec. Natočite v kozarec nekaj kisa, vanj potopite ščetko. Kisa naj bo toliko, da bodo vse ščetine potopljene v njem. Pustite delovati pol ure, nato pa sperite pod vodo. Alkoholni kis bo uničil vse bakterije in vaša ščetka bo spet kot nova.