Praktično: Krpice za čiščenje stanovanja

Sami lahko pripravite odlično univerzalno čistilo . (foto: Freepik.com)

Ne marate kemikalij? Radi čistite stanovanje z naravnimi čistili? Te krpice, za katere boste recept našli v prispevku, so zares učinkovite, dodane so naravne sestavine, z njimi boste očistili in odišavili stanovanje.

Preprosto jih je pripraviti in vedno vam bodo na voljo, kadar se boste odločili, da je čas za čiščenje.

Zagotovo imate tudi vi doma polno bombažnih krpic, starejših bombažnih majic, ki jih ne nosite več, morda krpic iz mikrovlaken. Nikar jih ne zavrzite, koristno jih lahko uporabite.

Za pripravo krpic za čiščenje stanovanja boste potrebovali:

  • eno skodelico alkoholnega kisa
  • eno skodelico vode
  • eno žličko oljčnega olja
  • lupino ene limone
  • dve do tri bombažne krpice ali krpice iz mikrovlaken
  • steklen kozarec s pokrovom.
Limona je odlično naravno čistilo. (foto: Freepik.com)

V kozarec nalijte enako količino alkoholnega kisa in vode, dodajte olje, zaprite in premešajte. Nato v mešanico potopite še krpice in limonino lupino. Dobro zaprite in pustite čez noč.

Naslednjega dne so krpice pripravljene za čiščenje. Vzemite jih iz kozarca, iztisnite tekočino in se lotite čiščenja. Z njimi lahko čistite vse površine, ker pa vsebujejo oljčno olje, so idealne za čiščenje lesenih delov pohištva in tal.

Vsebino, ki je ostala v kozarcu pa ne zavrzite, krpice po čiščenju operite in jih dajte v kozarec, dolijte alkoholni kis in vodo, dodate lahko tudi kapljico eteričnega olja sivke ali limone – in spet dobro zaprite. Domače čistilo bo pripravljeno na naslednje čiščenje.