Brezplačni prevozi za starejše tudi v Črnomlju

Direktorica DSO Črnomelj in župan Občine Črnomelj z vozniki prostovoljci, ki izvajajo brezplačne prevoze starejših v Črnomlju. (foto: Facebook)

Od prejšnjega tedna dalje tudi v Črnomlju potekajo brezplačni prevozi za starejše.

Župan občine Črnomelj Andrej Kavšel je ključe avtomobila, s katerim se bodo prevažali starejši, predal Domu starejših občanov Črnomelj. Slednji bodo namreč prevoze koordinirali.

Poleg njih pa bodo prevoze izvajali tudi člani Društva invalidov Črnomelj in Združenje šoferjev in avtomehanikov Bela krajina.

Do brezplačnega prevoza so upravičeni občani, ki so prijavljeni v občini Črnomelj, ki so starejši od 65 let in samostojni pri opravljanju vseh življenjskih potreb, prevoza pa si sami ne morejo zagotoviti.

Brezplačni prevoz za starejše odslej tudi v Črnomlju. (foto: Facebook)

Zanje bodo brezplačne prevoze opravljali vozniki prostovoljci iz Društva upokojencev Črnomelj. Starostniki, ki se bodo posluževali tovrstnega prevoza, se bodo peljali brezplačno, kriti bodo morali le morebitne stroške parkirnine ali cestnine.

Brezplačni prevozi so za starejše namenjeni predvsem za obisk zdravnika, lekarne, za reševanje zadev pri uradnih organih. Če pa bo vozilo prosto, se bodo starejši z njim lahko zapeljali tudi do trgovine, do pokopališča in podobno.