Zelo okusen je in zdrav, popestril bo vaš jedilnik. Jeste ga lahko za zajtrk, malico ali večerjo.
Za pripravo okusnega namaza boste potrebovali:
- Eno konzervo rdečega fižola ali pa eno skodelico doma kuhanega fižola
- eno srednje veliko rdečo čebulo
- dva stroka česna
- žlico oljčnega olja
- sol in poper
- četrt žličke mlete pekoče paprike ali svež čili
- žličko soka limone
- žlico masla.
Če boste uporabili rdeči fižol iz konzerve, ga prej dobro sperite pod vročo vodo. Če boste uporabili doma kuhani fižol, ga odcedite. Nato sesekljajte čebulo in česen in ju na hitro popecite na olivnem olju, da lepo zadiši.
Prepražen česen in čebulo stresite k fižolu, dodajte še vse ostale sestavine in dobro zmešajte s paličnim mešalnikom, da dobite gladko zmes.
Namaz iz fižola lahko namažete na popečen kruh, lahko ga jeste s surovo zeleno papriko in korenjem.
Dober tek.