Naredite sami: Krpica za lovljenje barv v pralnem stroju

Pri pranju perila uporabite doma narejeno krpico za lovljenje barv. (foto: Freepik.com)

Naredite sami zelo učinkovito krpico za lovljenje barv in nikoli več se vam ne bo zgodilo, da bi po nesreči med pranjem v pralnem stroju pobarvali oblačila.

Zagotovo se je tudi vam že zgodilo, da ste dali oblačila v pralni stroj in jih oprali, ko pa ste oprana dajali iz stroja, ste ugotovili, da so vsa pobarvana. Včasih kak kos oblačila barvno prevladuje, je nov in rado se zgodi, da pušča barvo, ta pa se ujame na druge kose oblačil.

A imamo zelo učinkovito rešitev. Naredite lahko krpico, ki bo lovila barve in preprečila, da bi se oblačila med pranjem barvala. Poleg tega pa krpica pripomore še, da so barve na oblačilih bolj obstojne in močnejše.

Za izdelavo boste potrebovali 2 dcl vode, sodo za pranje (kupite jo lahko v drogeriji), kos bombažne tkanine, škarje.

(foto: Freepik.com)

Bombažno krpico, ki ste jo izbrali, razrežite na manjše krpe, velike približno 10 cm. Uporabite lahko tudi staro bombažno kratko majico.

V vodo stresite žličko sode za pranje in dobro premešajte, da se stopi, nato pa v takšno mešanico namočite krpice. Pustite jih dvajset minut, nato pa jih vzemite ven in jih posušite. Nikar jih ne ožemajte, samo položite jih tako, da se bodo sušile. Ko bodo popolnoma suhe, bodo pripravljene za uporabo. Shranite jih in se spomnite nanje ob vsakem pranju perila.

Ko boste naslednjič prali perilo v pralnem stroju, še posebej, ko boste prali pisano perilo ali perilo živih barv, v boben stroja dodajte še eno takšno krpico. Med pranjem bo lovila barve, po pranju pa jo zavrzite.