Naredite sami: Dišeče krpice za čiščenje stanovanja

Bombažne krpice vas bodo navdušile. (Vir: https://www.diynatural.com/homemade-cleaning-wipes/)

Naredite sami vlažne krpice za čiščenje stanovanja. Tako jih boste imeli ves čas pri roki, z njimi boste dobro očistili vse bivalne površine in prostore, stanovanje bo dišeče in sveže v nekaj trenutkih. Doma pripravljene krpice so odlične tudi zato, ker ne vsebujejo škodljivih kemikalij.

Za pripravo boste potrebovali večji steklen kozarec s pokrovom, eno skodelico destilirane ali mehke vode, skodelico alkoholnega kisa, 15 kapljic eteričnega olja limone, 10 kapljic eteričnega olja sivke, 5 kapljic olja bergamotke ali čajevca, 15 manjših bombažnih krpic (razrežete lahko staro bombažno majico).

Krpice za čiščenje stanovanja (Vir: https://www.diynatural.com/homemade-cleaning-wipes/)

V kozarec najprej nalijte vodo in kis, dodajte še vsa eterična olja, premešajte, nato pa vanj nadevajte še bombažne krpice. Dobro zaprite in dobro premešajte, da se krpice prepojijo. Tako pripravljen kozarec s krpicami hranite na temnem prostoru.

Ko se boste lotili čiščenja stanovanja, vzemite iz kozarca krpico, dobro jo ožemite in z njo obrišite prah po površinah, pulte, mizo, stole, okenske police, umivalnike, tuš kabino ali kad …
Po čiščenju krpice operite v pralnem stroju in jih dajte nazaj v kozarec. Ko v kozarcu zmanjka tekočine in ko se krpice obrabijo, pripravite novo zalogo.

Prispevek in fotografije smo našli na spletni strani https://www.diynatural.com/homemade-cleaning-wipes/