KUHAJMO SKUPAJ: Slana sirova torta

Slana sirova torta (foto: Selma Bizjak)

S tem slanim “cheesecakeom” boste navdušili vse, še posebej pa sirne navdušence.

Za model premera 16cm potrebujemo:

140gr taralli obročkov (lahko uporabite tudi slane krekerje ali grisine), 70gr masla, 250gr nepasirane skute, 200gr svežega sirnega namaza (jaz uporabljam Abc), žličko olivnega olja, sol, poper, mlet čili, 100gr rukole, češnjev paradižnik

V močnejši pvc vrečki z lesenim valjarjem zdrobimo taralle. V skledi jih zmešamo skupaj z maslom sobne temperature. Z dobljeno maso obložimo pekač, ki smo ga po obodu narahlo namazali z maslom. Postavimo v hladilnik.

Medtem pripravimo nadev. Skuto zamešamo skupaj s sirnim namazom. Dodamo žličko olivnega olja, dve žlici parmezana ter po okusu dodamo sol, poper in mlet čili. Nadev dobro, a na rahlo premešamo ter ga damo na dno iz tarallov. Nadev na vrhu lepo poravnamo. V hladilniku naj slana torta stoji vsaj 12 ur.

Pred serviranjem jo dekoriramo z rukolo in češnjevim paradižnikom. Lahko uporabimo tudi grobo riban parmezan.

Foto: Selma Bizjak

Več o meni

“V prvi vrsti sem mama. Takoj za tem pa z vsem srcem in dušo predana
kuhinji. Obožujem mešanico slovensko italijanskih jedi, ki jim dodam osebno noto. Torej njoki, pašte, pizze, lazanje, narastki, mesne jedi, veliko zelenjave in veliko užitkov v kuhinji. Sladice. Predvsem sladke, kremne, sadne in pa seveda slovenske tradicionalne.

Že kot majhna deklica sem se navdušila nad ustvarjanjem in delom v kuhinji.
S pomočjo pručke sem dosegla delovni pult, kjer sem mesila testo in najprej oblikovala piškote.

Žilico za delo v kuhinji sem podedovala po babici, Prekmurki. In seveda sem zgled dobila pri mami.

Sem samouk in globoko v srcu upam, da se mi bo želja po tem, da bi kuhala v restavraciji ali domači gostilni nekoč izpolnila.

Sledim svojim željam. Zato sem začela s svojim kulinaričnim blogom. Za začetek.

Sledite mi lahko tudi vi!

Na Facebook-u pa sem pred leti ustvarila kulinarično skupino “Kuhamo z
ljubeznijo & Sladko Slane Brbončice” v kateri je že skoraj 27.000 članov in kjer se dnevno družimo z objavami jedi in izmenjavo receptov.” Najdete nas tukaj.

Mojo stran z recepti pa si lahko pogledate tudi tukaj.

Z Vami kuha Selma Bizjak.