Poleti najraje pripravljam hitra kosila. Enostavna, nasitna in z uporabo svežih vrtnin. In tudi bučke se velikokrat znajdejo na mojem jedilniku. Za to jed s sirovimi tortelini sem jih pripravila kot rahlo kremo.
Za 2 osebi potrebujemo: 250 g sirovih tortelinov, 1 – 2 manjši bio bučki, 2 stroka česna, oljčno olje, šopek svežih lističev bazilike, 1 dl smetane za kuhanje, parmezan, sol, Limonski poper Trije kralji* kot opcija za tiste, ki želite piko na i.
*Limonski poper je v osnovi mešanica limone in belega popra z dodatkom kurkume.
Priprava:
- Bio bučo ali bučki operemo in nalistamo na tanke kolobarje.
- Na oljčnem olju popražimo tanko nalistan česen in ko zadiši. dodamo kolobarje bučk.
- Nekaj minut pražimo, nato rahlo solimo ter odstavimo.
- Dodamo 1 dl smetane za kuhanje in pest svežih lističev bazilike.
- S paličnim mešalnikom vse skupaj obdelamo v gladko kremo.
- Medtem po navodilih proizvajalca v slanem kropu skuhamo sirove torteline.
- Kuhane odcedimo in razdelimo na servirne krožnike. Dodamo omako.
- Naribamo sir in nekaj lističev sveže bazilike.
- Tisti, ki ste v okusih bolj drzni, na krožniku jed posujte z Limonskim poprom, ki jedi doda pikantno svež okus.
Več o meni
“V prvi vrsti sem mama. Takoj za tem pa z vsem srcem in dušo predana
kuhinji. Obožujem mešanico slovensko italijanskih jedi, ki jim dodam osebno noto. Torej njoki, pašte, pizze, lazanje, narastki, mesne jedi, veliko zelenjave in veliko užitkov v kuhinji. Sladice. Predvsem sladke, kremne, sadne in pa seveda slovenske tradicionalne.
Že kot majhna deklica sem se navdušila nad ustvarjanjem in delom v kuhinji.
S pomočjo pručke sem dosegla delovni pult, kjer sem mesila testo in najprej oblikovala piškote.
Žilico za delo v kuhinji sem podedovala po babici, Prekmurki. In seveda sem zgled dobila pri mami.
Sem samouk in globoko v srcu upam, da se mi bo želja po tem, da bi kuhala v restavraciji ali domači gostilni nekoč izpolnila.
Sledim svojim željam. Zato sem začela s svojim kulinaričnim blogom. Za začetek.
Sledite mi lahko tudi vi!
Na Facebook-u pa sem pred leti ustvarila kulinarično skupino “Kuhamo z
ljubeznijo & Sladko Slane Brbončice” v kateri je že skoraj 27.000 članov in kjer se dnevno družimo z objavami jedi in izmenjavo receptov.” Najdete nas tukaj.
Mojo stran z recepti pa si lahko pogledate tudi tukaj.