KUHAJMO SKUPAJ: Sirovi tortelini s kremo iz bučk

Sirovi tortelini s kremo iz bučk (foto: Selma Bizjak)

Poleti najraje pripravljam hitra kosila. Enostavna, nasitna in z uporabo svežih vrtnin. In tudi bučke se velikokrat znajdejo na mojem jedilniku. Za to jed s sirovimi tortelini sem jih pripravila kot rahlo kremo.

Za 2 osebi potrebujemo: 250 g sirovih tortelinov, 1 – 2 manjši bio bučki, 2 stroka česna, oljčno olje, šopek svežih lističev bazilike, 1 dl smetane za kuhanje, parmezan, sol, Limonski poper Trije kralji* kot opcija za tiste, ki želite piko na i.

*Limonski poper je v osnovi mešanica limone in belega popra z dodatkom kurkume.

Priprava:

  1. Bio bučo ali bučki operemo in nalistamo na tanke kolobarje.
  2. Na oljčnem olju popražimo tanko nalistan česen in ko zadiši. dodamo kolobarje bučk.
  3. Nekaj minut pražimo, nato rahlo solimo ter odstavimo.
  4. Dodamo 1 dl smetane za kuhanje in pest svežih lističev bazilike.
  5. S paličnim mešalnikom vse skupaj obdelamo v gladko kremo.
  6. Medtem po navodilih proizvajalca v slanem kropu skuhamo sirove torteline.
  7. Kuhane odcedimo in razdelimo na servirne krožnike. Dodamo omako.
  8. Naribamo sir in nekaj lističev sveže bazilike.
  9. Tisti, ki ste v okusih bolj drzni, na krožniku jed posujte z Limonskim poprom, ki jedi doda pikantno svež okus.
Foto: Selma Bizjak

Več o meni

“V prvi vrsti sem mama. Takoj za tem pa z vsem srcem in dušo predana
kuhinji. Obožujem mešanico slovensko italijanskih jedi, ki jim dodam osebno noto. Torej njoki, pašte, pizze, lazanje, narastki, mesne jedi, veliko zelenjave in veliko užitkov v kuhinji. Sladice. Predvsem sladke, kremne, sadne in pa seveda slovenske tradicionalne.

Že kot majhna deklica sem se navdušila nad ustvarjanjem in delom v kuhinji.
S pomočjo pručke sem dosegla delovni pult, kjer sem mesila testo in najprej oblikovala piškote.

Žilico za delo v kuhinji sem podedovala po babici, Prekmurki. In seveda sem zgled dobila pri mami.

Sem samouk in globoko v srcu upam, da se mi bo želja po tem, da bi kuhala v restavraciji ali domači gostilni nekoč izpolnila.

Sledim svojim željam. Zato sem začela s svojim kulinaričnim blogom. Za začetek.

Sledite mi lahko tudi vi!

Na Facebook-u pa sem pred leti ustvarila kulinarično skupino “Kuhamo z
ljubeznijo & Sladko Slane Brbončice” v kateri je že skoraj 27.000 članov in kjer se dnevno družimo z objavami jedi in izmenjavo receptov.” Najdete nas tukaj.

Mojo stran z recepti pa si lahko pogledate tudi tukaj.

Z Vami kuha Selma Bizjak.