Za 2 osebi
Potrebujemo: 6 keksov, 100 ml rastlinske smetane, 100 g skute, 30 ml ruma (belega ali rjavega), 2 limeti, 7 lističev sveže mete, 1 jušna žlica sladkorja
Priprava:
Stepemo rastlinsko smetano in jo postavimo v hladilnik.
Vmešamo skuto in sladkor.
Iz ene limete iztisnemo sok ter ga skupaj z rumom dodamo skuti. Premešmo.
Na rahlo in pazljivo v skuto vmešamo še stepeno rastlinsko smetano.
Sesekljamo lističe sveže mete in jih vmešamo v skutno kremo.
Nato kremo nadevamo v dresirno vrečko.
Kekse grobo sesekljamo in jih nekaj nadevamo na dno kozarca.
Dodamo kremo ter še eno plast sesekljanih keksov.
Še enkrat ponovimo s kremo.
Zaključimo z rezino limete, nekaj drobtinicami keksov in s svežimi lističi mete.
Do serviranja hranimo v hladilniku.
Več o meni
“V prvi vrsti sem mama. Takoj za tem pa z vsem srcem in dušo predana
kuhinji. Obožujem mešanico slovensko italijanskih jedi, ki jim dodam osebno noto. Torej njoki, pašte, pizze, lazanje, narastki, mesne jedi, veliko zelenjave in veliko užitkov v kuhinji. Sladice. Predvsem sladke, kremne, sadne in pa seveda slovenske tradicionalne.
Že kot majhna deklica sem se navdušila nad ustvarjanjem in delom v kuhinji.
S pomočjo pručke sem dosegla delovni pult, kjer sem mesila testo in najprej oblikovala piškote.
Žilico za delo v kuhinji sem podedovala po babici, Prekmurki. In seveda sem zgled dobila pri mami.
Sem samouk in globoko v srcu upam, da se mi bo želja po tem, da bi kuhala v restavraciji ali domači gostilni nekoč izpolnila.
Sledim svojim željam. Zato sem začela s svojim kulinaričnim blogom. Za začetek.
Sledite mi lahko tudi vi!
Na Facebook-u pa sem pred leti ustvarila kulinarično skupino “Kuhamo z
ljubeznijo & Sladko Slane Brbončice” v kateri je že skoraj 27.000 članov in kjer se dnevno družimo z objavami jedi in izmenjavo receptov.” Najdete nas tukaj.
Mojo stran z recepti pa si lahko pogledate tudi tukaj.