Krompirjev narastek z lososom. Slasten in hrustljav narastek prepriča vsakega ljubitelja lososa. Skupaj z rukolo, krompirjem in prelivom iz kisle smetane.
Potrebujemo:
1 kg rumenega krompirja za kuhanje, 180 ml kisle smetane, šopek drobnjaka, naribana limonina lupinica, 250 g rukole, 200 g dimljenega lososa, sončnično olje
Postopek priprave:
1. Kislo smetano zmešamo z naribano limonino lupinico in drobno nasekljanim drobnjakom. Postavimo v hladilnik.
2. Surov krompir olupimo in narežemo na tanjše rezine. Operemo ga z mrzlo vodo in obrišemo. V skledi ga zamešamo s soljo in dodamo olje.
3. Očistimo in operemo rukolo ter jo osušimo s papirnato brisačko.
4. Lososa narežemo na manjše koščke. Nekaj daljših rezin prihranimo za končno dekoracijo.
5. Okrogel pekač z obodom namažemo z oljem ali pa ga obložimo s peki papirjem. Če želimo malo bolj privlačno serviranje, uporabimo mini modelčke in pripravimo vsako porcijo v svojem pekaču.
6. Na dno pekača najprej položimo rezine krompirja, sledi rukola, malce kisle smetane ter koščki lososa. Nato je spet na vrsti krompir. Plasti nekajkrat ponovimo. Zaključimo s krompirjem.
7. Krompirjev narastek pečemo 50 minut.
8. Jed postavimo na krožnik, po vrhu dodamo nekaj žlic hladnega preliva iz kisle smetane, nekaj lističev sveže rukole in rolico dimljenega lososa.
Več o meni
“V prvi vrsti sem mama. Takoj za tem pa z vsem srcem in dušo predana
kuhinji. Obožujem mešanico slovensko italijanskih jedi, ki jim dodam osebno noto. Torej njoki, pašte, pizze, lazanje, narastki, mesne jedi, veliko zelenjave in veliko užitkov v kuhinji. Sladice. Predvsem sladke, kremne, sadne in pa seveda slovenske tradicionalne.
Že kot majhna deklica sem se navdušila nad ustvarjanjem in delom v kuhinji.
S pomočjo pručke sem dosegla delovni pult, kjer sem mesila testo in najprej oblikovala piškote.
Žilico za delo v kuhinji sem podedovala po babici, Prekmurki. In seveda sem zgled dobila pri mami.
Sem samouk in globoko v srcu upam, da se mi bo želja po tem, da bi kuhala v restavraciji ali domači gostilni nekoč izpolnila.
Sledim svojim željam. Zato sem začela s svojim kulinaričnim blogom. Za začetek.
Sledite mi lahko tudi vi!
Na Facebook-u pa sem pred leti ustvarila kulinarično skupino “Kuhamo z
ljubeznijo & Sladko Slane Brbončice” v kateri je že skoraj 27.000 članov in kjer se dnevno družimo z objavami jedi in izmenjavo receptov.” Najdete nas tukaj.
Mojo stran z recepti pa si lahko pogledate tudi tukaj.