Potrebujemo:
čičeriko, rdeč fižol, rjav fižol, koruzo, manjši koromač, 100 g rukole, 100 g motovilca, 2 jajci, nekaj rezin hamburške slanine, 10 češnjevih paradižnikov, limonin sok, bučno olje, sol
Priprava:
Koromač očistimo, narežemo na rezine in skuhamo v slanem kropu. Odcedimo in ohladimo.
Jajca skuhamo, ohladimo in narežemo na polovico.
Pripravimo stročnice in koruzo.
Rukolo in motovilec očistimo in operemo.
Češnjeve paradižnike operemo in prerežemo na polovico.
Hamburško slanino narežemo na manjše, malce debelejše rezine in jih opečemo.
Na večji servirni krožnik razdelimo vse sestavine, ki naj se med seboj ne mešajo.
Na zadnje dodamo še rezine pečene slanine.
Zelenjavo solimo, pokapljamo z nekaj limoninega soka ter prelijemo z bučnim oljem.
H Kraljevski solati s stročnicami, jajci in pečeno slanino lahko ponudimo Testenine z ajvarjem in ementalcem. Posnetek priprave recepta si lahko pogledate spodaj.
Več o meni
“V prvi vrsti sem mama. Takoj za tem pa z vsem srcem in dušo predana
kuhinji. Obožujem mešanico slovensko italijanskih jedi, ki jim dodam osebno noto. Torej njoki, pašte, pizze, lazanje, narastki, mesne jedi, veliko zelenjave in veliko užitkov v kuhinji. Sladice. Predvsem sladke, kremne, sadne in pa seveda slovenske tradicionalne.
Že kot majhna deklica sem se navdušila nad ustvarjanjem in delom v kuhinji.
S pomočjo pručke sem dosegla delovni pult, kjer sem mesila testo in najprej oblikovala piškote.
Žilico za delo v kuhinji sem podedovala po babici, Prekmurki. In seveda sem zgled dobila pri mami.
Sem samouk in globoko v srcu upam, da se mi bo želja po tem, da bi kuhala v restavraciji ali domači gostilni nekoč izpolnila.
Sledim svojim željam. Zato sem začela s svojim kulinaričnim blogom. Za začetek.
Sledite mi lahko tudi vi!
Na Facebook-u pa sem pred leti ustvarila kulinarično skupino “Kuhamo z
ljubeznijo & Sladko Slane Brbončice” v kateri je že skoraj 27.000 članov in kjer se dnevno družimo z objavami jedi in izmenjavo receptov.” Najdete nas tukaj.
Mojo stran z recepti pa si lahko pogledate tudi tukaj.