Kokosov kolač – za vse ljubitelje kokosa. Rahel kolač s koščki čokolade, ki okusno dopolnjujejo okus kokosa. Paše tako poleti, kot pozimi.
Za okrogel pekač s snemljivim obodom premera 20 cm
Sestavine: 3 jajca, 150 g sladkorja, 140 ml jogurta, 80 g stopljenega masla, 100 g moke, 80 g jedilnega škroba, 50 g mletega kokosa, 50 g čokoladnih kapljic, 1 zavitek pecilnega praška, 1 ščep soli.
Priprava:
Vmešamo jajca in sladkor do penaste zmesi, približno 10 minut.
Dodamo jogurt in tekoče, a ohlajeno maslo.
Zamešamo presejano moko, kokos, pecilni prašek in ščepec soli.
Mešanico dodamo k mokrim sestavinam.
Pečemo v prej ogreti pečici 180 stopinj Celzija 30 minut. Preverimo z lesenim nabodalcem, če je le-to suho, je kolač pečen.
Ohladimo, posujemo s sladkorjem v prahu in postrežemo.
Več o meni
“V prvi vrsti sem mama. Takoj za tem pa z vsem srcem in dušo predana
kuhinji. Obožujem mešanico slovensko italijanskih jedi, ki jim dodam osebno noto. Torej njoki, pašte, pizze, lazanje, narastki, mesne jedi, veliko zelenjave in veliko užitkov v kuhinji. Sladice. Predvsem sladke, kremne, sadne in pa seveda slovenske tradicionalne.
Že kot majhna deklica sem se navdušila nad ustvarjanjem in delom v kuhinji.
S pomočjo pručke sem dosegla delovni pult, kjer sem mesila testo in najprej oblikovala piškote.
Žilico za delo v kuhinji sem podedovala po babici, Prekmurki. In seveda sem zgled dobila pri mami.
Sem samouk in globoko v srcu upam, da se mi bo želja po tem, da bi kuhala v restavraciji ali domači gostilni nekoč izpolnila.
Sledim svojim željam. Zato sem začela s svojim kulinaričnim blogom. Za začetek.
Sledite mi lahko tudi vi!
Na Facebook-u pa sem pred leti ustvarila kulinarično skupino “Kuhamo z
ljubeznijo & Sladko Slane Brbončice” v kateri je že skoraj 27.000 članov in kjer se dnevno družimo z objavami jedi in izmenjavo receptov.” Najdete nas tukaj.
Mojo stran z recepti pa si lahko pogledate tudi tukaj.