KUHAJMO SKUPAJ: Domač burger s kislim zeljem

Foto: Selma Bizjak

Za 2 burgerja

300 g mletega sv. mesa, 2 burger žemljici s sezamom, mešanica začimb za burger, 1 manjša čebula, 100 g ribanega sira, 4 rezine prekajenega sv. vrata, 100 g kislega zelja, sladkor, sol, 100 g Rezanih kumaric za solato, Namaz iz paprike

Priprava:

  1. Mleto meso začinimo. Maso oblikujemo tako, da v sredino vsakega burgerja dodamo 50 g ribanega sira.
  2. Meso spečemo z obeh strani (približno 25 minut).
  3. Medtem na maščobi in sladkorju popražimo narezano čebulo. Rahlo solimo in popramo. Dodamo kislo zelje in premešamo.
  4. Sledi sestavljanje burgerja.
  5. Žemljico prerežemo na polovico.
  6. Spodnji del namažemo z namazom iz paprike. Dodamo dve rezini prekajenega sv. vrata.
  7. Sledijo narezane kumarice.
  8. Dodamo burger.
  9. Sledi karamelizirano kislo zelje s čebulo.
  10. Vse sestavine pokrijemo z vrhnjim delom žemlje.

Več o meni

“V prvi vrsti sem mama. Takoj za tem pa z vsem srcem in dušo predana
kuhinji. Obožujem mešanico slovensko italijanskih jedi, ki jim dodam osebno noto. Torej njoki, pašte, pizze, lazanje, narastki, mesne jedi, veliko zelenjave in veliko užitkov v kuhinji. Sladice. Predvsem sladke, kremne, sadne in pa seveda slovenske tradicionalne.

Že kot majhna deklica sem se navdušila nad ustvarjanjem in delom v kuhinji.
S pomočjo pručke sem dosegla delovni pult, kjer sem mesila testo in najprej oblikovala piškote.

Žilico za delo v kuhinji sem podedovala po babici, Prekmurki. In seveda sem zgled dobila pri mami.

Sem samouk in globoko v srcu upam, da se mi bo želja po tem, da bi kuhala v restavraciji ali domači gostilni nekoč izpolnila.

Sledim svojim željam. Zato sem začela s svojim kulinaričnim blogom. Za začetek.

Sledite mi lahko tudi vi!

Na Facebook-u pa sem pred leti ustvarila kulinarično skupino “Kuhamo z
ljubeznijo & Sladko Slane Brbončice” v kateri je že skoraj 27.000 članov in kjer se dnevno družimo z objavami jedi in izmenjavo receptov.” Najdete nas tukaj.

Mojo stran z recepti pa si lahko pogledate tudi tukaj.

Z Vami kuha Selma Bizjak.