Za 2 burgerja
300 g mletega sv. mesa, 2 burger žemljici s sezamom, mešanica začimb za burger, 1 manjša čebula, 100 g ribanega sira, 4 rezine prekajenega sv. vrata, 100 g kislega zelja, sladkor, sol, 100 g Rezanih kumaric za solato, Namaz iz paprike
Priprava:
- Mleto meso začinimo. Maso oblikujemo tako, da v sredino vsakega burgerja dodamo 50 g ribanega sira.
- Meso spečemo z obeh strani (približno 25 minut).
- Medtem na maščobi in sladkorju popražimo narezano čebulo. Rahlo solimo in popramo. Dodamo kislo zelje in premešamo.
- Sledi sestavljanje burgerja.
- Žemljico prerežemo na polovico.
- Spodnji del namažemo z namazom iz paprike. Dodamo dve rezini prekajenega sv. vrata.
- Sledijo narezane kumarice.
- Dodamo burger.
- Sledi karamelizirano kislo zelje s čebulo.
- Vse sestavine pokrijemo z vrhnjim delom žemlje.
Več o meni
“V prvi vrsti sem mama. Takoj za tem pa z vsem srcem in dušo predana
kuhinji. Obožujem mešanico slovensko italijanskih jedi, ki jim dodam osebno noto. Torej njoki, pašte, pizze, lazanje, narastki, mesne jedi, veliko zelenjave in veliko užitkov v kuhinji. Sladice. Predvsem sladke, kremne, sadne in pa seveda slovenske tradicionalne.
Že kot majhna deklica sem se navdušila nad ustvarjanjem in delom v kuhinji.
S pomočjo pručke sem dosegla delovni pult, kjer sem mesila testo in najprej oblikovala piškote.
Žilico za delo v kuhinji sem podedovala po babici, Prekmurki. In seveda sem zgled dobila pri mami.
Sem samouk in globoko v srcu upam, da se mi bo želja po tem, da bi kuhala v restavraciji ali domači gostilni nekoč izpolnila.
Sledim svojim željam. Zato sem začela s svojim kulinaričnim blogom. Za začetek.
Sledite mi lahko tudi vi!
Na Facebook-u pa sem pred leti ustvarila kulinarično skupino “Kuhamo z
ljubeznijo & Sladko Slane Brbončice” v kateri je že skoraj 27.000 članov in kjer se dnevno družimo z objavami jedi in izmenjavo receptov.” Najdete nas tukaj.
Mojo stran z recepti pa si lahko pogledate tudi tukaj.