Koroški dom starostnikov prejel plaketo za urejeno okolico

Koroški dom starostnikov PE Slovenj Gradec je prejel plaketo za urejeno okolico. (foto: PE Slovenij Gradec)

Poslovna enota Koroškega doma starostnikov, ki deluje že enajsto leto, je pred dnevi prejela posebno priznanje – plaketo za urejeno okolico doma. Kot so povedali, so zelo ponosni na nagrado, saj že od odprtja pozornost namenjajo tudi okolici in jo prilagajajo potrebam in željam stanovalcev, njihovim sorodnikom in širši javnosti.
»Najprej smo tlakovali zelenice, da so imeli stanovalci čim več prostora za gibanje, druženje … Ves čas pa dodatno sadili grmovnice, predvsem pa rože (čebulice so nam pogosto prinesli sosedje, prostovoljci, zaposleni …),« so nam pojasnili iz Koroškega doma starostnikov – PE Slovenj Gradec.

Turistično društvo Slovenj Gradec jim je podelilo plaketo za urejeno okolico za leto 2019.

Pred sedmimi leti so se z občino dogovorili za širitev parka, ki ga je njihov “izvirni” vzdrževalec povezal s pergolami, zasadili so staro vinsko trto ter jo dodatno obogatili z vzpenjajočimi vrtnicami. Zasadili so nekaj sadnega drevja in pred dvema letoma že užili prve sadove.
Lansko leto pa so cel kompeks nadgradili z zimskim vrtom, ki se odlično spaja s parkom.

Na svoj butični park so zelo ponosni.

»Priznanja smo seveda bili veseli, čeprav okolico doma negujemo predvsem zato, da se stanovalci dobro počutijo v tem okolju. Plaketo nam je podelilo Turistično društvo Slovenj Gradec,« so ponosno pojasnili in dodali še, da njihov dom vsako leto obišče več skupin strokovnih delavcev (v enajstih letih jih je obiskalo 68 slovenskih domov za stare in 18 domov iz tujine).

V njihovem domu so obiski pogosti, obiskujejo jih svojci njihovih stanovalcev, otroci iz vrtca, osnovnih šol, srednjih šol. Tudi veliko aktivnosti je organiziranih v njihovem urejenem parku. »Radi se pohvalimo z letnim koncertom, ki ga izvedemo v parku in ki je vsako leto zelo obiskan,« so še povedali.