KOLUMNA: Kakšen je moj pogled?

Kakšen je pa vaš pogled? (foto: Pexels.com)

Narava želi ravnovesje. Hrepeni po nenehnem ravnovesju in spremembi. Stvar morajo umreti, da bi se rodile nove. Ko se razcveti roža in tudi oveni, nahrani zemljo, da lahko zopet zraste roža. Roža je vedno drugačna, neglede na to, da je zemlja »ista«. Tudi mi. Ne glede, kaj se bo dogajalo okoli nas, dokler ne spoznamo sebe in s tem spremenimo pogled na okolje, bo za nas vse isto. Pomemben je naš pogled/dojemanje na trenutno situacijo. Kako se mi v danem trenutku počutimo, ne glede kje se nahajamo doma ali »na prostem«. Bomo sledili drugim ali sebi? Bomo slišali druge ali sebe?

Dokler tičimo v primežu omejujočih prepričanj, se neprestano zatekamo k drugim, naj nam povedo, kaj nam je storiti in nam pokažejo, kdo so naši sovražniki. Omejujoča prepričanja nas držijo v kletki. Ali smo žrtev, preganjalec ali rešitelj se neprestano odzivamo na dejanja drugih. Če je druge strah, je strah tudi nas. Zato se prebuja občutek prestrašenosti, boja.

Čustva nas zlahka pahnejo v bolezen. Šamani razumejo, da večina težav, s katerimi se borimo, izhaja iz nezaceljenih čustev. Čustva so stari programi preživetja, vkodirani v možgane, in kadar strupena čustva gospodujejo mišljenju in živčnemu sistemu, smo ogroženi. Življenje prinaša veliko izzivov in stresnih dejavnikov, ki omogočajo, da ustvarite nove živčne poti v možganih in spremenite strupena čustva, kot sta strah in jeza, v pozitivne občutke, kot sta sočutje in ljubezen.

Je zdaj čas, da se poglobimo v tišino in spoznamo, kdo smo v resnici? Kje se nahajamo in kako se počutimo? Hranimo strah ali notranjo moč? Temu, kar dajete prednost, se bo odražalo tudi v okolju.

Foto: Pexels.com

Rek: »Po jutru se dan pozna,« naj bo naš opomnik, da se vsak dan začne z zmago. Namenimo čas meditaciji, poslušanje glasbe, ki napaja dušo. Plesu. Gibanju. Pisanju. Risanju. Ustvarjanju. Poležavanju. Ustvarjanju nečesa novega. Druženju z ljudmi, ki so z nami. Čas namenimo hvaležnosti in sprejemanju, ljubezni in dajanju.

Vaja Tarzan:
Smo generacija, ki je gledala film Tarzan. On se je vedno, preden je šel v »boj« potolkel po prsih, s tem je dvignil energijo moči. Pogum. Vsako jutro naredite vajo Tarzan.

Preklopite kanal na televiziji/radiju ali branje sporočil in vklopite na svojo frekvenco, ki bo ohranjala vašo energijo in s tem hranila notranjo moč.

Kje je moj pogled?