Juha iz čemaža in kopriv

Juha iz koprive in čemaža. (foto: Ula Hribar Babinski)

Sprehod v gozd je lahko v začetku pomladi zelo koristen. Nadihali se boste svežega zraka, nabrali rastline, ki jih narava ponuja in pripravili okusno juho.

Juha iz čemaža in kopriv

Sestavine:

1 pest mladih kopriv
1 pest čemaža
1/2 čebule
1 krompir
1 korenje
sol, muškatni orešček

Priprava:

Čebulo sesekljate na majhne kockice in jo popražite na olivnem olju.
Olupite krompir, korenje in na trakove narežete koprive in čemaž.
Zalijete s 700 ml vode in kuhate 25 minut na srednjem ognju (4/9).
Na koncu dodate natrgane kose testa in pokuhate pet minut. Solite in dodate še muškatni orešček po okusu.

Še več boste našli tukaj.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj