Zaskrbljujoče: Nam že grozi drugi val epidemije koronavirusa?

(foto: Pixabay.com)

V torek so potrdili štiri nove okužbe s koronavirusom covid-19, včeraj pa je bilo potrjenih že kar osem novih okužb. Nam že grozi drugi val?

Z odpiranjem meja po Evropi in obnavljanjem medcelinskih povezav se tveganje uvoza novih okužb hitro povečuje,” je premier Janez Janša zapisal na družbenem omrežju twitter. Navedel je tudi, da bodo “vsi veljavni ukrepi ponovitev epidemije preprečili le, če se bodo dosledno izvajali. Sicer bodo nove omejitve neizogibne.” Predsednik vlade je ob tem dodal ključnik #Zmoremo.

V zadnjih dneh se v Sloveniji ponovno pojavljajo posamezne okužbe s koronavirusom. Vodja svetovalne skupine za covid-19 pri ministrstvu za zdravje Bojana Beović ob potrjenih okužbah z novim opozarja, da so se ljudje očitno preveč sprostili. Čeprav gre v večini za vnose virusa iz tujine, je po njeni oceni situacija kritična, saj bi teh nekaj novih vnosov lahko v prihodnje povzročilo nekaj deset novih primerov, je opozorila.

V ponedeljek so v Sloveniji potrdili okužbo pri treh osebah, v torek so bili pozitivni štirje vzorci, skupno pa so našteli 1503 potrjene okužbe. V bolnišnici sicer ostaja sedem bolnikov s to boleznijo, od njih eden na oddelku za intenzivno terapijo.

Danes pa so preko družbenega omrežja Facebook iz Vlade RS sporočili, da je bilo včeraj kar osem novih potrjenih okužb. Tabelo si lahko pogledate spodaj.