Mladinska knjiga ponuja brezplačen dostop do 50 e-knjig

Na voljo so e-knjige za vse generacije in za različne okuse. (foto: Pixabay.com)

V dneh, ko so ljubitelji knjig in strastni bralci prikrajšani za obiske knjigarn in knjižnic ter literarnih prireditev, je Mladinska knjiga v svoji spletni knjigarni za prodajo e-knjig e-Emka ponudila bralcem brezplačen dostop do 50 e-knjig. Na voljo so e-knjige za vse generacije in za različne okuse, piše v sporočilu za javnost.

V spletni knjigarni e-Emka so na voljo knjige za otroke in mladostnike, kot so na primer Menjalnica sanj Milana Dekleve, Pika Nogavička Astrid Lindgren ter Absolutno resnični dnevnik Indijanca s polovičnim delovnim časom Shermana Alexieja.

Kot so zapisali pri Mladinski knjigi, ljubitelji romanov zagotovo ne bodo spregledali Dnevov zavrženosti (Ellena Ferrante) in Dnevnika Ane Frank (Anne Frank), za ljubitelje napetih zgodb so med drugim na voljo: Dekle na vlaku (Paula Hawkins), Ni je več (Gillian Flynn) in Inferno (Dan Brown). Za urice sproščujočega branja bo dobrodošel Dnevnik Bridget Jones (Helen Fielding) ali Skrivni dnevnik Hendrika Groena, starega 85 let (Hendrik Groen).

Vsi, ki potrebujejo spodbudno in pomirjujočo družbo, bodo lahko izbirali med priročniki, kot sta Kar zagotovo vem Oprah Winfrey ali Formule ljubezni Zorana Milivojevića, za bolj zahtevne bralce bo odličen izbor tudi mednarodna uspešnica Umetnost vojne (Sunzi) ali Zgodovina branja (Manguel), so zapisali pri založbi. Bralcem so zaželeli, “naj bo zavezništvo in prijateljstvo s knjigami v teh težkih časih še močnejše, kot je običajno”.

Pobuda Mladinske knjige je ena v vrsti pobud, ki so jih v času ukrepov ob preprečevanju širjenja novega koronavirusa pripravile slovenske založbe, knjižnice in drugi delujoči na področju knjige. Dostop do nekaterih gradiv in knjig omogoča denimo Narodna in univerzitetna knjižnica, aktivirali pa so se tudi manjši založniki, tako z brezplačnim dostopom do e-izdaj kot z akcijskimi nakupi. V Sloveniji imamo tudi spletno knjigarno in knjižnico Biblos, ki omogoča dostop do knjig na daljavo.

STA