Bernarda Škrabar Damnjanović v odboru najbolj vplivnih zasebnih detektivov na svetu

Detektivka Bernarda Škrabar Damnjanović je v odboru najbolj vplivnih zasebnih detektivov na svetu (foto Sašo Radej)

Direktorica Detektivsko-varnostne agencije Bernarda Škrabar Damnjanović je še utrdila vodilni položaj v mednarodni skupnosti preiskovalcev.

Na svetovni konferenci najbolj prestižnega mednarodnega združenja certificiranih preiskovalcev v Avstraliji je bila izvoljena v 9-članski izvršilni odbor. V odboru se je pridružila trem ženskam, kar poudarja njeno izjemno strokovnost in priznanje, ki ga je dosegla v pretežno moško dominirani panogi.

V odboru so preiskovalci iz skoraj vseh držav na svetu, med drugim iz ZDA, Kanade, Nove Zelandije, Indije, Nizozemske in Nemčije, kar odraža globalno naravo združenja. Združenje je bilo ustanovljeno leta 1955 v Chicagu, v ameriški zvezni državi Illinois. »Poudarek združenja je vedno bil in bo ostal na »kakovosti«, ne »količini«. Gre za skrbno in selektivno izbrane preiskovalce, ki morajo opraviti temeljito preverjanje ob kandidacijskem postopku. Združenje je znano po močnem položaju v stroki in kot glasnik etičnih preiskovalcev po vsem svetu. Združenje je bogato s tradicijo in slovesom po odličnosti,« je poudarila Bernarda Škrabar Damnjanović. Izvolitev v 9-članski izvršilni odbor opredeljuje kot potrditev njenega vodilnega položaja v mednarodni skupnosti detektivov in priznanje njenemu doprinosu k razvoju in profesionalizaciji stroke.