Zdravilni napitek regratove korenine čisti jetra

Regratova korenina je ena izmed najbolj zdravilnih korenih, ki se uporablja v ljudski lekarni že stoletja. (foto: Pixabay.com)

Regratova korenina je ena izmed najbolj zdravilnih korenih, ki se uporablja v ljudski lekarni že stoletja. Krepi zdravje, ščiti ledvice, želodec, črevesje, čisti kri in krepi delovanje jeter.

Regrat, še zlasti njegova korenina, ima moč, da raztaplja, osvežuje, čisti, odpira, izloča in krepi organizem. Kot razstrupljevalo celotnega organizma še posebej pospešuje izločanje seča in žolča ter tako odstranjuje iz telesa vse škodljive in strupene snovi.

Regratove korenine nabiramo maja, junija in v jesenskih mesecih.

Tudi regratova korenina je zdravilna. (foto: Pixabay.com)

Čaj iz regratove korenine
Potrebujemo dve žlički naribane ali drobno sesekljane regratove korenine (uporabimo lahko tudi posušeno), prelijemo jih z 250 ml vrele vode, pokrijemo in pustimo deset do 15 minut. Nato precedimo in pijemo po eno skodelico zjutraj na tešče in popoldan.

Napitek iz regratove korenine krepi jetra in ledvice, odpravlja odvečno vodo iz telesa, znižuje raven nevarnega holesterola, čisti kri, odpravlja strupe, pomaga pri hujšanju, …

Vir:
Zdravilnost zelenjave, sadja in začimb, Ivan Lesinger