Zdravilni napitek, ki krepi ledvice in preprečuje otekanje

Peteršilj odganja komarje. (foto: Pixabay.com)

Zdravilni zeleni napitek vam bo pomagal, da boste krepili zdravje ledvic in jih čistili, z njim pa boste pomagali telesu tudi odvajati vso odvečno vodo, ki povzroča tudi otekanje rok in nog.
Ledvice so zelo pomemben organ v našem telesu, služijo za odpravljanje strupenih toksinov, skrbijo za ohranjanje pH vrednosti v krvi, uravnavajo raven elektrolitov in proizvajajo določene hormone. So organ, ki je pomemben za zdravje celega telesa.

Ljudska medicina priporoča zdravilen pripravek iz peteršilja. Ta krepi in čisti ledvice, pomaga pri odvajanju odvečne vode iz telesa, ščiti tudi pred ledvičnimi kamni in drugimi boleznimi ledvic.
Kot pravi ljudska medicina, naj bi peteršiljev čaj delal čudeže za ledvice. Deluje kot naravni diuretik in antiseptik, pomaga pri čiščenju celotnega telesa. Vsebuje zdravilne esencialne snovi, ki krepijo delovanje ledvic, uspešno preprečuje infekcije in celo ledvične kamne.

Foto: Pixabay.com

Za pripravo napitka se uporablja svež peteršilj, uporabi se lahko tako liste kot tudi korenino.
Za eno jušno žlico peteršilja ali korenine sesekljamo in prelijemo z 200 ml vrele vode. Pustimo stati 15 minut, nato precedimo in pijemo po požirkih. Priporočeno je popiti do tri skodelice na teden.

Ker pa pospešuje odvajanje vode iz telesa, je bolje, da ga pijemo zjutraj ali dopoldan.