Zdravi srce, krepi pljuča, umirja živce, ureja prebavo …

Lovor (foto: pixabay.com)

Ali ste vedeli, da je lovor tako zelo zdravilen? Preberite, kakšno moč ima in ga uporabljajte čim bolj pogosto.

Lovor list je veliko več kot aroma pri kuhanju. Upočasnjuje staranje, pomaga pri infekcijah sečil, pomirja in odpravlja stres, zdravi dihalne poti, čisti organizem in še in še.

Kako zdravilen je lovor?

Pomaga pri slabosti, odpravlja utrujenost, vrača energijo: kombinacija eteričnih olj v lovoru deluje zelo pomirjujoče na naše telo. Da bi odpravili utrujenost, povrnili telesu energijo, poleg tega pa uničili še bakterije in viruse v zraku, je potrebno le, da zažgete list posušenega lovora. Dajte ga v keramično posodico, postavite v stanovanje, zažgite.

Odpravlja sluzi iz pljuč, jih čisti in zdravi kašelj: lovor je stimulans za pljuča, krepi dihalne poti, odpravlja sluzi. Najbolj enostaven način, kako ga uporabiti, če se želite hitro znebiti prehlada, kašlja, sluzi, očistiti in okrepiti pljuča je, da liste lovora skuhate in nato paro vdihavate, torej naredite parno kopel. Lovor pa lahko tudi skuhate kot čaj, ohlajenemu dodate limonin sok in med in pijete po požirkih.

Pomaga pri zdravljenju sladkorne bolezni: raziskava je pokazala, da uživanje treh gramov lovora na dan zmanjšuje raven glukoze pri ljudeh, ki trpijo za sladkorno bolezen tipa 2. lovora seveda ne uživate, dodajate ga jedem, liste pa potem odstranite!

Ureja prebavo, krepi črevesje: redno ga dodajajte jedem, s tem boste zdravili in krepili črevesje, mehur, želodec.

Krepi in zdravi srce: eterična olja, ki jih lovor vsebuje, krepijo srce in ožilje, pomagajo odpravljati visoko raven nevarnega holesterola.

Zdravi vnetja sklepov: naredite zdravilno masažno olje. V deciliter oljčnega olja dajte na drobno sesekljano majhno pekočo papriko (čili) in nekaj listov lovora. Dobro zaprite in pustite dva tedna. Nato precedite in s takšnim oljem večkrat na dan masirajte boleče in vnete sklepe.

Zdravi vnetja sečil: v mleku skuhajte lovor, precedite in pijte po eno skodelico na dan.