Začimba, ki uničuje rakave celice, krepi in obnavlja črevesje in preprečuje srčno kap

(foto: Pixabay.com)

To začimbo bi morali uporabljati redno, tako zdravilna je. Z njeno pomočjo lahko preprečite mnoge bolezenske težave …

Strokovnjaki za prehrano svetujejo, da na svoj jedilnik čim večkrat uvrstimo tudi rdečo papriko. Ta začimba je super živilo, saj preprečuje mnoge bolezenske težave. Če jo uporabljamo redno, lahko hitreje shujšamo, okrepimo črevesje, uredimo prebavo, se znebimo vetrov, napihnjenosti, prav tako pa zelo pozitivno deluje tudi na srce in ožilje. Pospešuje prekrvavitev, znižuje nevarni holesterol, preprečuje prekomerno zgoščevanje krvi in bolezni srca.

Mleta rdeča paprika, tudi kajenski poper, čiliji, vse te začimbe so izredno zdravilne, naj bodo na vašem jedilniku pogosto. Rdeča paprika, čili vsebuje snov kapsaicin, ki je znan kot močan antioksidant. Vsebuje tudi likopen, ki uničuje rakave celice in ščiti pred to hudo boleznijo.

Mnoge raziskave so pokazale, da če uživamo osem do deset gramov rdeče paprike redno, s tem zmanjšamo možnost za razvoj bolezni, si uredimo prebavo in preprečimo prenajedanje.

Dodajte rdečo papriko jedem!