Vitamin, ki ščiti pred rakom: Ga imate dovolj?

(foto: Freepik.com)

Naše telo za dobro zdravje potrebuje vitamine. Še posebej en vitamin pa je zelo pomemben in ščiti pred rakom. Še posebej pred rakom kože. Preberite, kateri je in kje ga najdete največ!

Vitamin A je zelo pomemben za naše dobro zdravje, vrača mladost, krepi zdravje oči, pozitivno deluje na organe in ščiti pred razvojem raka.

V strokovnem časopisu JAMA Dermatology so objavili študijo o tem, kako vitamin A vpliva na naše zdravje in kako lahko uspešno ščiti pred razvojem raka. Raziskava je trajala kar 26 let, izvedena pa je bila na več kot 100 tisoč prostovoljcih. Strokovnjaki so dokazali, da vitamin A preprečuje nastanek malignih celic, ki povzročajo raka kože.

(foto: Freepik.com)

Kako zagotoviti zadostno dnevno količino po vitaminu A?
Z uravnoteženo prehrano lahko poskrbimo za zadostno dnevno količino vitamina A, pravijo raziskovalci. Priporoča se, da moški dnevno zaužijejo 900 mikrogramov tega vitamina, medtem ko je za ženske dovolj 700 mikrogramov.

Živila, ki vsebujejo največ vitamina A so: piščančje meso, govedina, sladki krompir, korenje, ohrovt, muškatna in navadna buča, marelice, papaja.

Za zadostno količino vitamina A pa lahko poskrbite tudi s kvalitetnimi prehranskimi dodatki, ki jih lahko kupite v lekarni.