V nekaj urah pozdravite vneto grlo in mandlje

(foto: Freepik.com)

V prispevku boste našli zelo uporaben nasvet, s katerim boste lahko v nekaj urah pozdravili vneto grlo, odpravili bolečine in ustavili prve znake prehlada.

Popolnoma enostaven in naraven nasvet je tako močan, da vnetja grla, mandljev, znake prehlada in bolečine odpravi že v nekaj urah. Pomembno je le, da recept izvedete takoj, ko začutite težave z grlom!

Potrebovali boste 80 gramov mlete kumine, prelijete jo z 200 ml vode in kuhajte 15 minut. Zmes se bo po kuhanju zgostila, na pogled bo podobna kavni usedlini. To zmes precedite, precejeni dodajte še 50 ml vode in ponovno skuhajte. Ko zavre, odstavite in dodajte žličko konjaka (po želji ga lahko tudi izpustite).

Nato tako pripravljeni sirup pijte po eno žličko na vsake pol ure. Že po dveh urah boste opazili, da bolečine v grlu popuščajo. Zdravljenje lahko zaključite po štirih urah. Če pa še ni povsem dobro, vztrajajte še štiri ure.

Če boste pripravek vzeli pravočasno, lahko preprečite bolezni dihal, če pa boste naslednjega dne še čutili bolečine, če bodo še vedno vneti mandlji, je čas, da obiščete zdravnika.