Super recept, ki zares pozdravi kašelj, prehlad in ostale težave dihal

Foto: Freepik.com

S tem starim receptom so nekoč bolezni dihal uspešno odpravljali že naši predniki. Ker zares deluje, je škoda, da bi šel v pozabi. Preizkusite ga in se sami prepričajte, da zares pomaga.

Ko se poletje poslovi, ima veliko ljudi še bolj pogosto težave z boleznimi dihal. Najpogosteje se nas loti nadležni kašelj, razni prehladi, bronhitis. S tem zdravilom, ki so ga poznale že naše babice, pa lahko lajšate tudi astmo in ostale pljučne bolezni.

Za domači super recept boste potrebovali pol kilograma rdeče čebule, pol kilograma sladkorja, dve limoni, liter in pol vode in sedem žlic medu.

V loncu segrejete najprej sladkor in mešate, dokler se ne stopi in zlato porumeni. Nato dodate na drobno sesekljano čebulo, na hitro popražite in zalijete z vodo. Vse skupaj kuhate, da se sladkor spet stopi in da voda nekoliko povre, še 20 minut. Nato odstavite in ohladite. Ohlajenemu sirupu dodate sok dveh limon in med. dobro premešate, precedite in nalijete v steklenice.

Pijte po eno do dve veliki žlici pred vsakim obrokom. Pripravek lahko dodate tudi v topli čaj. Zdravilo porabite do konca. Hranite ga lahko na temnem in suhem prostoru, na sobni temperaturi.