Super recept, ki takoj okrepi kosti in ščiti pred osteoporozo

Foto: Freepik.com

Potrebujete le eno živilo, ki je bogato s kalcijem, ki je nujen za dobro zdravje kosti. Domači recept vas lahko zaščiti pred osteoporozo. Poskusite, deluje.

Ali ste vedeli, da jajčna lupina vsebuje kar 90- odstotkov kalcija? To je zdravilen mineral, ki je nepogrešljiv za zdravje kosti in mišic. Številne študije so pokazale, da je kalcij iz jajčnih lupin zelo primeren za človeško telo, saj ga to brez težav absorbira. Dovolj je polovica žličke mletih jajčnih lupin in boste zadovoljili dnevno potrebo po kalciju.

Kako pravilno pripraviti kalcij iz jajčnih lupin?

Zberite jajčne lupine in jih hranite v hladilniku. Nato jih deset minut kuhajte v vreli vodi, na tak način boste uničili vse bakterije.

Nato jih odcedite, posušite na toplem, lahko jih postavite za nekaj minut v pečico. Ohladite in zmeljite v prah. Ta prah hranite v kozarcu s pokrovom.

Vsak dan vzemite pol majhne žličke prahu jajčnih lupin, zmešajte jih v čaju, sadnem soku, vodi … in popijte. pijte tak pripravek enkrat na dan, pijte ga redno, pa boste hitro okrepili svoje kosti in mišice.