Ste starejši od 60 let? Potem upoštevajte te 4 nasvete!

Če imate težave, se lahko obrnete tudi na telefone za pomoč v stisk. (foto: pixabay.com)

Če ste starejši od 60 let ali pa če živite v skupnem gospodinjstvu z osebo, ki je, potem razmislite o upoštevanju še dodatnih nasvetov, ki lahko zmanjšajo možnost za okužbo.

Novi koronavirus covid-19 ne izbira, prav vsi se lahko okužimo. Zato je zares pomembno, da se zadržujemo doma in še tam upoštevamo pravila ter nasvete stroke. Ta naj veljajo še posebej, če ne živimo sami, če smo starejši od 60 let ali pa, če z nami živijo tudi osebe, ki so starejše.

Tudi v domačem gospodinjstvu je zato prav, da se poskušamo ubraniti pred virusom, ki je lahko za marsikoga zelo nevaren. Pomembno je redno zračenje stanovanja, čiščenje in razkuževanje, temeljito in redno umivanje rok.

Če v vašem gospodinjstvu živi več oseb, ki pa se gibljejo tudi izven doma in lahko nehote virus prenesejo na ostale družinske člane, na ranljivejše člane, razmislite še o štirih nasvetih, ki vas lahko še dodatno zaščitijo pred okužbo:

Nošenje zaščitne maske v stanovanju

Zaščitna maska znižuje možnost okužbe za kar 99 odstotkov, če jih nosijo vsi člani gospodinjstva. Če je v vašem gospodinjstvu oseba, ki spada v rizično skupino, je morda prav, da razmislite o nošenju maske tudi v stanovanju oziroma takrat, ko ste v bližini te osebe.

Nošenje zaščitne maske, četudi nihče nima znakov koronavirusa

Če spadate v rizično skupino, ali pa če vanjo spada kdo iz vašega gospodinjstva, razmislite o nošenju zaščitne maske tudi, če nihče nima znakov okužbe.

Redno razkuževanje

Raziskave so potrdile, da redno razkuževanje predmetov in površin, ki jih uporabljajo vsi člani gospodinjstva (kljuke, televizijski daljinec, stikala, itd.), zmanjša možnost za okužbo za kar 77 odstotkov.

Primerna distanca

Tudi primerna distanca zelo pomaga, da ne prenašamo okužbe na druge. Zato držite primerno distanco, sploh, če ste v bližini oseb, ki spadajo v rizično skupino ali pa v bližini oseb, ki imajo več možnosti, da se okužijo.

Ostanite zdravi in držite se navodil stroke!

Število okuženih je še vedno zelo visoko. (foto: freepik.com)

Prispevek je povzet po članku, ki smo ga našli na spletni strani stilkurir.rs.