Šmarje pri Jelšah: V domu upokojencev okuženih že 137 oseb

Dviga oskrbnin za oskrbovance domov za starejše ne bo. Foto: pexels.com

V šmarskem domu upokojencev je v torek število okuženih z novim koronavirusom poraslo na 137, kar je šest več kot dan prej, je STA izvedela iz virov blizu doma. V šmarski občini pa je število vseh okuženih poraslo za dve osebi na 145. Sicer pa v domu danes nadaljujejo z razkuževanjem prostorov, ki so ga začeli v torek.

Razkuževanje izvaja Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano. Preko regijskega štaba Civilne zaščite Zahodne Štajerske so danes vpoklicali štiri gasilce Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Steklarna Rogaška Slatina in šest poklicnih gasilcev dekontaminacijske enote Poklicne gasilske enote Celje, ki pomagajo pri začasni preselitvi stanovalcev, njihovih osebnih stvari in opreme, so danes sporočili s šmarske občine.

Člani PGD Šmarje pri Jelšah bodo podrli razkuženi šotor, ki je v preteklih dneh služil za garderobo zaposlenih. V prihodnjih urah bosta postavljena dva bivalna zabojnika, v katerih bosta ločeni garderobi za zaposlene in osebje, ki oskrbujejo stanovalce doma. Območje okoli doma pa je zavarovano, poroča STA.

Foto: Freepik.com

Kot je napovedala direktorica doma Gordana Drimel, bodo 31 stanovalcem, ki več ne kažejo znakov okužbe, v treh dneh znova odvzeli brise. Prav tako se na delo vrača prva okužena oseba med zaposlenimi.

Za zdravstveno stanje stanovalcev doma skrbi zdravniška ekipa Zdravstvenega doma Šmarje pri Jelšah ter osebno ali prek telefona specialisti iz celjske bolnišnice. Pomagajo tudi zdravstveni delavci regionalnih zdravstvenih zavodov, prostovoljci, študenti in šmarska civilna zaščita.