Preprosti nasveti, ki vam bodo pomagali, da boste veliko bolje spali

(foto: Freepik.com)

Imate tudi vi težave z nespečnostjo? Se ponoči pogosto prebujate? Zjutraj ne morete spati in ste prvi pokonci? Preberite te odlične nasvete, ki vam bodo zagotovo pomagali.

Nespečnost je vse bolj pogosta težava mnogih, ki pa z leti samo narašča. Najpogostejša vzroka za nespečnost sta vsakodnevni stres in hitenje skozi življenje. Če pa spanje ni dovolj kvalitetno, se to kaj hitro lahko pozna tudi na našem psihičnem in fizičnem zdravju.

Če imate tudi vi težave z nespečnostjo, si pomagajte s sledečimi nasveti:
Da bi lažje in hitreje zaspali, je potrebno uvesti večerno rutino, so si enotni strokovnjaki. Z večernimi rituali, s katerimi se boste dodatno pomirili, boste veliko lažje zaspali, pomaga poslušanje umirjene glasbe, ki si jo zavrtite pol ure pred odhodom v posteljo.

Pomembno je tudi, da je spalnica ves čas urejena in dobro prezračena. Nikar v njej ne kopičite stvari, ki jih ne potrebujete. Tudi prostor pod posteljo naj bo prazen in brez odvečnih predmetov. V spalnici ne imejte rož, ki dišeče cvetijo, saj vas vonj lahko moti. Skratka, čista, urejena in sveža spalnica vam bo pomagala k boljšemu spancu.

Če ste nervozni, pod stresom, potem vam bo pred spanjem pomagala tudi meditacija. Če ne meditirate radi, pa si privoščite pol ure pred spanjem vsaj dvajset minutno toplo kopel, kateri dodate nekaj kapljic eteričnega olja sivke, ki še dodatno pomiri.

Tudi večerno izvajanje preprostih jogijskih vaj lahko bistveno okrepi spanec. Te lahko izvajate že kar v postelji, pripravljeni na spanje.