Odličen naraven trik, ki takoj pomladi utrujene noge

Privoščite si naravno kopel. (foto: Pixabay.com)

Še posebej v poletnih dneh, ko so naše noge izpostavljene vročini, se lahko prikrade občutek težkih, utrujenih nog, pogosteje pa le te tudi otekajo. Kaj lahko storimo, da si olajšamo vse te težave, da pomagamo nogam, še posebej stopalom in jih poživimo?

Kopel z žajbljem

Ste že slišali za zdravilno kopel z žajbljem? Da, žajbelj je primorska rastlina, ki lajša težave z vnetim grlom, odličen pa je tudi za lajšanje vseh težav s stopali. Kopel iz žajblja vas bo zagotovo navdušila, saj prerodi utrujene noge! Kopel zmanjša potenje nog, odpravi utrujenost, pomlajuje, neguje.

Potrebovali boste liter vode in dve pesti svežih ali posušenih listov žajblja. Slednje skuhajte v vodi, ko zavre, pustite vreti še nekaj minut, nato pa odstavite.

Pripravite kopel za noge, topli vodi lahko dodate tudi nekaj ščepcev sode bikarbone, ta bo še dodatno mehčala kožo in odpravljala strupe iz telesa. Nato pa v pripravljeno kopel precedite še žajbljevo vodo.

v takšni zdravilni kopeli namakajte svoja stopala vsaj 15 minut. Nič pa ne bo narobe, če se boste v takšni mešanici okopali. Lahko si jo pripravite tudi za v kad in uživate v naravni zeliščni kopeli.

Foto: Pixabay.com