Naravno zdravilo, ki je močnejše od antibiotika

Med in česen zdravita. (foto: freepik.com)

Sami lahko pripravite zelo močno naravno zdravilo in ga jemljete preventivno. Prihranili boste denar in izboljšali svoje zdravje!

Če bi se radi rešili zaprtosti, okrepili črevesje, se zavarovali pred sladkorno boleznijo, tudi pred srčno kapjo, okrepili srce in ožilje, potem si pripravite domače zdravilo, ki pomaga.

Česen je zares super živilo, vsebuje mnogo zdravilnega za naše telo. Deluje proti bakterijam, proti virusom, bistveno lahko okrepi imunski sistem. Zato je prav, da ga čim pogosteje dodate v svojo prehrano.

Sveži česen vsebuje snov alicin. Ta je poznana kot zelo zdravilna, celo bolj zdravilna od antibiotika penicilina.

Sirup iz česna pa je odličen nadomestek vsakemu antibiotiku. Je naraven, nima stranski učinkov, blagodejno deluje na celo telo in ščiti pred raznimi boleznimi. Tako lahko zaščiti pred boleznimi dihal, krepi pljuča, preprečuje vnetja grla, zdravi kašelj, astmo, bronhitis. Kot smo že omenili, pa zdravi in krepi tudi črevesje in srce.

Da bi sami naredili sirup, boste potrebovali eno glavico česna, očistite stroke. Potrebujete še deciliter vode, pol decilitra jabolčnega kisa in tri do štiri žlice medu.

foto: pexels.com

Najprej drobno sesekljajte stroke česna, dajte jih v steklen kozarec. Dolijte vodo, dodajte kis in med, dobro premešajte in pustite čez noč. Naslednjega dne pa precedite in hranite na hladnem.

Če ste bolni, prehlajeni, če imate slabo imunsko odpornost, potem jemljite po eno žličko tega pripravka vsakih nekaj ur. Če želite z domačim sirupom le še okrepiti vaše zdravje, pa jemljite po eno žličko zjutraj in eno zvečer.

Pojejte do konca, naredite nekaj dni odmora in spet ponovite.