Naravni nasveti, ki krepijo zdravje ledvic

Zdravje ledvic lahko krepite z naravnimi nasveti. (foto: Freepik.com)

Alfred Vogel je bil neutruden raziskovalec narave in njenega rastlinskega sveta, svetovni popotnik, nadarjen govornik in pisec.

Nekaj njegovih nasvetov, kako lahko sami poskrbimo za boljše zdravje ledvic, smo zbrali v prispevku.

Peteršilj
Pri ledvičnih boleznih potresite juho s presnim, nasekljanim peteršiljem. Prav tako s peteršiljem lahko posujete obložene kruhke in ga dodajate v različne jedi (omake, priloge …) Alfred Vogel svetuje, da čim pogosteje uporabljate peteršilj, saj spodbuja delovanje ledvic.

Foto: Freepik.com

Čebulni obkladek
Čebulni obkladek lahko pripravimo tako, da na kolobarje narežemo čebulo, jo zavijemo v gazo in položimo na predel ledvic. Na vsako ledvico po en kolobar čebule. Nato povijemo okrog predela ledvic prozorno folijo za živila, da obkladke pričvrstimo. Čez damo še ledvični pas in gremo spat.

Foto: Freepik.com

Ponoči se bo čebula posušila, kar pomeni, da jo naše telo potrebuje. Čebulne obkladke izvajamo toliko noči zaporedoma, dokler zjutraj niso vlažni. To pomeni, da naše telo takšnega zdravljenja ne potrebuje več.

Foto: Freepik.com

Zeliščni čaji
Za krepitev in dobro delovanje ledvic, pomagajo tudi zeliščni čaji. Izbiramo lahko med zelišči, kot so zlata rozga, preslica, plodovi šipka, pasja trava.

Vir:
Knjiga Ljudski zdravnik, Alfred Vogel
Saeka.si