Napitek za dobro jutro, ki uravnava holesterol

Kefir ureja prebavo. (foto: Pixabay.com)

Za boljše zdravje in počutje ter za izgubo kakšnega odvečnega kilograma, si lahko pripravite mnogo receptov. Eden takšnih, ki obljublja hitrejšo izgubo odvečnih kilogramov, obenem pa tudi pripomore k boljšemu zdravju, saj znižuje nevarni holesterol, je napitek jogurta in mlete kumine.

Mleta kumina spada med super živila, vsebuje zdravilne antioksidante, pospešuje topljenje odvečne maščobe, krepi srce in ožilje, krepi delovanje ledvic in jeter, blaži težave z mehurjem in blagodejno vpliva na dihala, uničuje nevarne bakterije, blagodejno vpliva tudi na želodec, črevesje, ureja prebavo, odpravlja napihnjenost in vetrove. A tako kot je znano za vse začimbe, je tudi pri kumini potrebna previdnost – le ščepec ali dva na dan.

Recept, s katerim vam lahko uspe urediti prebavo, znižati holesterol, si izboljšati počutje in morda tudi odpraviti kak odvečen kilogram je sila preprost. Potrebovali boste navaden tekoči jogurt ali kislo mleko in ščepec mlete kumine. Mleto kumino lahko dobite v vsaki trgovini z živili, pri jogurtu ali kislemu mleku pa pazite, da kupite takšnega, ki ne vsebuje dodanih sladkorjev.

Za pripravo zdravega napitka boste potrebovali mleto kumino. (foto: Pixabay.com)

Jutranji napitek za boljše zdravje
Potrebujete dva decilitra tekočega navadnega jogurta ali kislega mleka in ščepec mlete kumine. Kumino zamešate v jogurt in popijete zjutraj na tešče ali pri zdravem zajtrku.
Napitek lahko pijete vsako jutro.