5 zdravih začimb, s katerimi boste hitreje shujšali

Kurkuma je s poprom še močnejša. Foto: Freepik.com

Začimbe so zdravilne, krepijo naše zdravje in vračajo energijo, pomagajo pri čiščenju strupov iz telesa, uravnavajo prebavo, pospešujejo metabolizem in so lahko celo v veliko pomoč pri hujšanju oziroma ohranjanju zdrave telesne teže. Preberite, katere začimbe vam bodo pomagale.

Začimbe so zdrave, če jih uporabljamo v zelo majhnih količinah. Če z njimi pretiravamo, pa lahko dosežemo ravno nasproten učinek.
Še posebej naslednjih pet začimb pa je tako zdravilnih, da lahko z njimi pospešite metabolizem in si izboljšate zdravje ter počutje. Lahko so tudi v veliko pomoč pri hujšanju.

Koriander
Koriander je ena izmed pogostih začimb indijske kuhinje. Je tako močan, da pospešuje metabolizem. Dodate ga lahko v juhe, solate, mesne ali zelenjavne jedi. Listi koriandra lahko zamenjajo tudi peteršilj.

Kardamom
Študije so pokazale, da redna in zmerna uporaba kardamoma v prehrani lahko uravna celo sladkor v krvi in zniža nevarni holesterol.

Kurkuma
Kurkuma pospeši metabolizem, pomaga pri hitrejšemu hujšanju in pomaga tudi, da se odvečni kilogrami ne pričnejo kopičiti nazaj. Z njo lahko uredite tudi prebavo in odpravite napihnjenost ter vetrove. Kurkuma celo preprečuje razvoj rakavih bolezni in demence.

Cimet vsebuje močne antioksidante. (foto: Pexels.com)

Cimet
Študije so potrdile, da ščepec cimeta na dan pospeši metabolizem in pomaga telesu, da hitreje razgradi sladkor. Cimet vrača energijo, krepi koncentracijo in pospešuje izgorevanje kalorij. Bogat je s številnimi antioksidanti.

Ingver
Tudi ingver pospeši metabolizem, uravnava prebavo, čisti črevesje strupenih toksinov, preprečuje vnetja v telesu in pomaga, da se maščoba porabi hitreje. Preprečuje tudi nalaganje maščobnih oblog.