Vrača se Esmeralda

Po 21 letih se Esmeralda spet vrača na male zaslone. (foto: Plnet TV)

Na slovenske televizije se vračata nepozabna mehiška telenovela, ki je navdušila gledalce, in igralka, ki je osvojila slovenska srca.

Morda najbolj priljubljena telenovela v Sloveniji se po dvajsetih letih vrača na male zaslone, z njo pa tudi oboževana igralka Leticia Calderon. Spomine na zgodbo o ljubezni med slepim dekletom in bogatim zdravnikom, ki je navdušila slovenske gledalce, bomo na Planetu obujali od ponedeljka do petka ob 17. uri, prvič že v torek, 10. marca.

Zgodba Esmeralde se začne, ko na viharno noč na podeželju na svet privekata dva otroka. V hiši bogatega posestnika Rodolfa Peñarreala, ki si zelo želi moškega potomca, žena rodi deklico, ki pa velja za mrtvorojeno. V revni kolibi medtem na svet prijoka deček, ki mu med porodom umre mama. Dominga, ki pomaga pri porodu obeh otrok, na željo hišne pomočnice zamenja mrtvorojeno deklico z osirotelim dečkom, v zameno pa prejme smaragdne uhane, po katerih mrtvorojeno deklico poimenuje Esmeralda. Na posestvu se veselijo novega naslednika, medtem pa Dominga ugotovi, da je deklica pravzaprav živa, a slepa. Leta minevajo in Esmeralda se razvije v lepo in dobrosrčno najstnico, ki morda res ne vidi, a gleda s srcem. Nekega dne nekoč osiroteli deček Jose Armando, ki je odraščal v izobilju, spozna Esmeraldo in med njima se razvije ljubezen. Noben od njiju ne ve, da sta pravzaprav deček in deklica, ki so ju zamenjali ob rojstvu …

Foto: Planet TV

Mehiška telenovela Esmeralda je velika svetovna uspešnica, v Mehiki pa je prejela več nagrad, tudi za telenovelo leta. Nagradili smo jo tudi v Sloveniji, saj je leta 1998 prejela viktorja za najboljšo nadaljevanko. Glavna igralka Leticia Calderon je zaradi izjemne priljubljenosti celo obiskala Slovenijo in našo deželo predvsem zaradi srčnih gledalcev za vedno ohranila v svojem srcu. Danes je 51-letna igralka še vedno dejavna v televizijskem svetu, a njeno kariero je najbolj zaznamovala prav vloga Esmeralde.