Zanj potrebujete le tri sestavine, nekaj časa in okusno pecivo bo pripravljeno. Tako kot vi, bodo navdušeni tudi vsi tisti, ki jim ga boste ponudili.
Nekateri ga imenujejo sirova torta, drugi japonski sirov kolač. Dejstvo pa je, da je to eden izmed najbolj popularnih receptov v zadnjih letih, ki kroži po spletu.
Za pripravo potrebujete jajca, rjavo, črno ali belo čokolado in kremasti sir.
Recept:
Tri jajca, 120 gramov čokolade po izbiri, 120 gramov kremastega sira.
Postopek:
Najprej ločite beljake od rumenjakov in postavite beljake v hladilnik. Nato segrejte pečico na 170 stopinj Celzija in nad paro stopite vso čokolado. Vzemite beljake in jih stepite v trdi sneg.
Stopljeno čokolado nato dobro zmešajte s kremastim sirom, nato dodajte rumenjake in spet dobro zmešajte, na koncu dodajte še beljake in na rahlo mešajte.
Pekač za torto obložite s peki papirjem in vanj nalijte maso. Pekač položite na srednjo rešetko, na večji pekač nalijte vodo in nanj postavite pekač za toro, da se bo med pečenjem ustvarila para.
Kolač pecite 15 minut na 170 stopinjah, nato 15 minut na 160 stopinjah, nato izklopite pečico in ga pustite v njej še 15 minut.
Dober tek!