Priljubljeni svetovni zvezdnik napoveduje izid albuma

Johnny Depp (foto: Facebook)

Hollywoodski igralec Johnny Depp in kitarist Jeff Beck sta združila moči v glasbenem projektu. V času epidemije koronavirusa sta posnela priredbo skladbe Johna Lennona Isolation, s katero napovedujeta tudi izid albuma. Po Beckovih besedah se jima je zdelo prav, da v teh težkih časih ljudem podarita skladbo, ki jim bo v tolažbo.

Depp ljudi v času epidemije poziva k ustvarjalnosti: “Ne moremo in ne smemo podleči zapiranju in prepuščanju občutkom peklenske karantenske monotonije,” je njegove besede povzel britanski časnik The Guardian.

Ustvarite nekaj, kar bo v prihodnje obogatilo vas in ostale. Počnite karkoli mislite, da lahko polepša dan: rišite, berite, slikajte, razmišljajte, učite se, ustvarite film na svojem telefonu, zaigrajte kaj na instrument, če še ne znate, se naučite,” je pozval.

Posnetek s priredbo Lennonove skladbe iz leta 1970 je del večmesečnega glasbenega sodelovanja med umetnikoma. Pri skladbi sta se jima pridružila še dolgoletna Beckova sodelavca – Vinnie Colaiuta na bobnih in basist Rhonda Smith, piše portal Louder. Beck in Deep sta sicer pesem premierno predstavila na septembrskem kitarskem festivalu Erica Claptona v Texasu, poimenovanem Crossroads.

Kot je dejal Beck, priredbe Lennonove skladbe sprva nista nameravala posneti, a sta se zaradi razmer odločila, da jo predstavita širšemu občinstvu. V kratkem obljubljata še več skladb, ki bodo izšle na novem albumu.

STA

View this post on Instagram

sent with love from @jeffbeckofficial and me

A post shared by Johnny Depp (@johnnydepp) on