Zakaj je dobro položiti česen pod posteljo?

foto: pexels.com

Ali ste vedeli, da nekateri vsak večer pred spanjem položijo strok česna pod posteljo? Vas zanima, zakaj? Preberite v prispevku!

Vsi dobro vemo, da je česen zelo zdravilen. Vsebuje močne antioksidante, je naravni antibiotik. Že strok česna na dan nas lahko zaščiti pred mnogimi boleznimi, krepi imunsko odpornost, čisti jetra, kri, preprečuje gripo in prehlad in še in še …

Že stari Rimljani in Egipčani so dobro poznali česen in ga redno uživali. Da pa bi najbolje izkoristili vse njegove zdravilne lastnosti, ga je potrebno zmečkati, nato pa počakati nekaj minut, da se prične sproščati alicin, to je zdravilna snov, ki jo česen vsebuje. Če vas moti zadah po česnu, ga lahko uživate skupaj z oljčnim oljem in peteršiljem, ki blažita neprijetni ustni zadah. Prav tako pa ga odpravlja tudi zrno kave, jabolko ali košček čokolade.

Nekateri pa verjamejo, da je česen tako zelo močan, da prežene tudi negativno energijo. Zato ga vsak večer položijo pod posteljo. Je pa zares nekaj na tem. Če strok česna zmečkate, mu dodate nekaj kapljic vode in ga položite pod posteljo,  bo ta spuščal svoje zdravilne snovi v ozračje, te pa bodo uspešno uničevale viruse in bakterije. Poskusite, škoditi ne more!