Učinkoviti nasveti: Tako lahko s sodo bikarbono rešite svoj pridelek

Soda bikarbona poskrbi za več pridelka. (foto: Pixabay.com)

V prispevku boste našli zares koristne nasvete s katerimi boste lahko s pomočjo sode bikarbone krepili rast svojih vrtnin in jih ščitili pred škodljivci.

O pozitivnih učinkih sode bikarbone na rastline smo že pisali. Tudi o tem, kako lahko soda bikarbona nadomesti pesticide. Prispevek boste našli tukaj.

Zbrali pa smo še nekaj super nasvetov, ki vam bodo zagotovo olajšali letošnje vrtnarjenje in pomagali, da bo pridelek še bolj bogat.

Vinska trta
Če imate trto, jo lahko proti škodljivcem zaščitite tudi z mešanico sode bikarbone. Zmešajte skupaj 75 gramov sode bikarbone in 10 litrov vode in s takšnim pripravkom pršite trto. Preprečili boste gnitje grozdnih jagod, grozdje pa bo bolj sladko.

Enako mešanico lahko pripravite tudi za pršenje sadnega drevja in preprečite pojav raznih insektov (gosenic, uši).

Soda bikarbona je odlična naravna zaščita proti plesni. Pripravite mešanico iz petih žličk sode biakrbone in petih litrov vode in s takšnim pripravkom pršite po vrtninah, katere rada napade plesen. Pršite v večernih urah dvakrat tedensko.

Proti škodljivcem

Kumare – preventivno lahko pršite po kumarah mešanico ene čajne žlice sode bikarbone in enega litra vode. S takšnim pripravkom pršite v večernih urah.

S sodo bikarbono lahko odpravite gosenice. (foto: Pixabay.com)

Zelje – z enako mešanico kot za kumare, lahko pršite tudi zeljne glave in preprečite, da bi jih napadle gosenice. Proti zajedavcem zelja pa učinkuje tudi pripravek iz 10 žličk jabolčnega kisa in litra vode.

Ribez in maline – pripravite mešanico ene žličke sode bikarbone, enega aspirina, žličko detergenta za pomivanje posode, žličko rastlinskega olja in petih litrov vode. S pripravkom boste preprečili, da bi ribez in maline napadle uši.