V poletnih mesecih so bučke dobra izbira. V prispevku najdete recept, s katerim bodo pečene bučke res okusne, priprava je hitra in enostavna.
Bučke so odlična poletna zelenjava in prav je, da so pogosto na jedilniku. So zdrave, vsebujejo malo kalorij in so lahko prebavljive.
Ta enostaven recept, s katerim boste imeli bučke hitro pripravljene, je enostaven in zelo okusen. Potrebovali boste dve srednje veliki bučki, žličko oljčnega olja, pol žličke soli, pol žličke popra, 200 gramov parmezana.
Pečico segrejte na 200 stopinj Celzija, narežite bučke na kolute in jih dajte v večjo posodo. Dodajte jim sol, poper, oljčno olje in 100 gramov parmezana. Dobro premešajte.
Pekač obložite s peki papirjem, nanj položite kolute začinjenih bučk in postavite v segreto pečico. Pecite pet minut, nato na bučke potresite še preostali parmezan in pecite še pet minut oziroma toliko časa, da se lepo rumeno zapeče.
Poleg pečenih bučk lahko ponudite solato, krompir ali meso.
Dober tek!