Praktični nasveti: Tudi tako lahko uporabite limono

(foto: Pexels.com)

Raziskave dokazujejo, da vonj po limoni pozitivno deluje na naše razpoloženje, limonov sok pa ima antibakterijska delovanja. Limona je zdrava in prehrani ne sme manjkati, uporabimo pa jo lahko tudi nekoliko drugače. Zbrali smo nekaj praktičnih nasvetov.

Vodni kamen
Če imate težave s trdovratnim vodnim kamnom, ki se pogosto nabira v kopalnici in kuhinji, tega lahko poskušate odstraniti s sokom limone. Sok limone dajte na grobo gobico za čiščenje in nežno drgnite po vodnemu kamnu. Če je tega veliko, lahko sok limone nakapate nanj in pustite eno uro, da učinkuje, nato sperite.

Belo perilo
Belo perilo bo še bolj belo, če boste med pranjem v pralnem stroju med prašek dodali še dve žlici soka limone. Limona ima to moč, da pobeli perilo in odpravi tudi trdovratne madeže.

Proti plesni
Naredite pasto iz soka limone in soli v enakem razmerju. Nato nanesite na mesta, kjer se je pojavila plesen in pustite učinkovati eno uro. Sperite z vodo in obrišite s krpo.

Sok limone razkuži in temeljito očisti tudi stranišče. (foto: Pexels.com)

Čiščenje stranišča
Ko boste naslednjič čistili stranišče, ob koncu čiščenja na krtačko za čiščenje straniščne školjke kanite nekaj limonovega soka in očistite notranjost straniščne školjke. Ne izpirajte, pustite delovati nekaj ur. Školjka bo čistejša iz nje pa se bo vil prijeten vonj.