Osebna izpoved: Zaljubila sem se v hčerinega tasta

(foto: Freepik.com)

Pravijo, da pravo ljubezen doživiš le enkrat v življenju. Jaz sem jo dvakrat. Prvič pri dvajsetih, drugič pa pri sedemdesetih letih,” s svojo osebno izpovedjo prične Jelka.


»Če bi mi nekdo par let nazaj dejal, da se bom zaljubila, da se bom zaljubila v njega, bi ga zagotovo vprašala po zdravju,« se danes hudomušno nasmehne jelka in stisne roko svojega partnerja. On jo nežno pogleda in prikima.

Jelka in Tone sta par sicer že štiri leta, a dobro leto sva svojo zvezo skrivala. Zaradi otrok. Ker njuna ljubezen je malce zapletena. On ima sina, ki je poročen z Majo in ona ima hčer, ki je poročena z Ivanom. Tone je Ivanov oče, Jelka je Majina mati.

Njuna ljubezenska pravljica se je pričela prav zares povsem nepričakovano. Dolgo časa sta bila le dedek in babica, včasih sta se srečala pri sinu in hčeri na obisku in poklepetala. Bili so povsem običajna družina.

Tone je vdovec že dvajset let, Jelka pa je ločena že vrsto let, a z očetom svojih otrok je v lepih, prijateljskih odnosih. »To mi je bilo vedno pomembno. Skupaj imava štiri otroke in kljub temu, da sva se kot zakonca razšla, sva ostala še vedno povezana kot starša. To se niti po ločitvi ni spremenilo,« pripoveduje jelka in nehote pomislim, da je takšnih razvez premalo.

Jelkin mož se je ponovno poročil in ima še dva otroka, ona je ostala sama in se posvetila svojim otrokom, službi, hobijem, kasneje vnukom in sedaj vsak svoj prosti trenutek nameni svojemu ljubemu Tončku, kot ga rada kliče.

Iskrica je preskočila
Štiri leta je od tega, kar sta priznala drug drugemu, da sta zaljubljena. »Prav trapasto sem se počutila na začetku. Stara sem bila skoraj sedemdeset let, Tone tri leta mlajši. Ko sem se zavedela, da ga rada vidim, sem se jezila sama nase. Polno vprašanj se je podilo po moji glavi: Kaj bodo rekli drugi, kaj bosta rekla Ivan in Maja, kaj si bo mislil Tone in kaj se mi dogaja, da tako čutim?!« pripoveduje Jelka.

A ni ona naredila prvega koraka, bil je Tone. »Bila sva skupaj na obisku pri sinu in hčeri in ker je močno deževalo, sem se ponudil, da jo peljem do doma. Med vožnjo me je stiskalo pri srcu, zbiral sem pogum, da jo vprašam, če bi šla z mano kdaj na kavo ali sprehod. Kako se mi je oddahnilo, ko je prikimala. In opazil sem rdečico na njenih ličkih,« hudomušno razlaga Tone.

Že naslednjega dne sta se dobila, pripovedujeta, šla sta na sprehod in na sladoled. In ugotovila sta, da oba čutita enako.
» A do prvega poljuba je minilo kar nekaj mesecev, čeprav sva si čustva priznala takoj. Da sva naredila korak naprej, sva potrebovala veliko pogovora. Ni bilo enostavno. Čeprav sva vedela, kaj čutiva, sva morala misliti tudi na druge. Bosta hči in sin vesela za naju ali se bosta jezila? Težko je bilo,« prizna Jelka.
Na začetku sta zvezo skrivala, potem pa sta le zbrala pogum.

Šok, jok in smeh
»Saj nisva otroka, sem se jezil sam nase in si dopovedoval, da imam vso pravico ljubiti. Jelko sem pregovoril, da je čas, da se pogovoriva s svojima otrokoma,« je povedal Tone.

Seveda sta bila tako Ivan kot tudi Maja šokirana. Niti pomislila nista, da se med Jelko in Tonetom pletejo prav posebna čustva. Maja je bila jezna, jokala je in nikakor se ni mogla pomiriti z mislijo, da sta njena mati in njen tast postala ljubimca. Ivan je sprejel po moško, jima prikimal, a je tolažil Majo.

Foto: Freepik.com

»Kaj bo prinesla prihodnost? Kako bo najin odnos vplival na našo družino? Se bova zaradi tega razšla,« se je spraševala Jelka.
A njena hči Maja se je po pogovorih z Jelko, Ivanom in Tonetom nekako sprijaznila. Jima je pa zabičala, da se pred njo naj ne poljubljata!

Po letu dni so se stvari počasi umirile. Maja in Ivan sta ljubezen svojih staršev sprejela in zanjo so izvedeli tudi ostali otroci in vnuki, pa prijatelji in sosedje.
»Vsi so nama govorili, da sva lep par in da je prav tako,« sta povedala Tone in Jelka, se nasmehnila drug drugemu. In ko sta svojo ljubezen priznala javno, sta se odločila, da jo zapečatita še s poroko.
»Kje pa piše, da se starejši ne smemo poročiti,« se zahihita Jelka in na roki se zasvetlika njen čudovit poročni prstan.